Széchenyi logo
Központi vízkárelhárítási bejelentések: +36 56 501 900

Finisben az őszi felülvizsgálatok A szemle célja a védelmi infrastruktúra állapotának felmérése

Hanyitiszasülyi bereresztő

A vízkárelhárítási védekezés alapja a megfelelő állapotú védelmi infrastruktúra és a jól felkészített személyi állomány. Kollégáinkat folyamatosan képezzük, a védművek fenntartására és fejlesztésre pedig kiemelt figyelmet fordítunk. 

A vizek kártételei elleni védekezésről és a vízkárelhárítási művek felülvizsgálatáról szóló jogszabályok értelmében a vízügyi igazgatóságok minden évben szeptember és november között végzik el a vízkárelhárítási és vízhasznosítási létesítményeik szemléjét. Ennek során kiemelt figyelem irányul a védművek, műtárgyak, létesítmények állapotára, valamint az elektromos és gépészeti berendezések üzemképességére.

Az őszi időszakban munkatársaink végig járják a KÖTIVIZIG árvízvédelmi rendszerét, szemlézik a belvízvédelmi és vízhasznosítási létesítményeket, a vízrajzi állomásokat, valamint a védekezést támogató informatikai eszközöket is. A cél, hogy naprakész információval rendelkezzünk arról, védműveink, védelmi infrastruktúránk megfelelő állapotban várják az esetleges ár- és belvizeket. Számba vesszük a raktárainkban a védekezés elkezdéséhez rendelkezésre álló védelmi eszközöket is. Az esetlegesen előforduló kisebb hiányosságokat még van idő javítani, emellett az őszi felülvizsgálatok a hosszú távú tervezésnek is az alapjai.