Széchenyi logo
Központi vízkárelhárítási bejelentések: +36 56 501 900

311 millió köbméterre nőtt a tározott vízkészlet Vízvisszatartással készülünk az aszályos időszakokra

Víztározás

A KÖTIVIZIG működési területén az április 2-i adatok alapján jelenleg a medrekben, tározókban, holtágakban, halastavakban visszatartott, illetve tározott vízkészlet meghaladja a 311 millió köbmétert, ami másfélszerese a február közepén regisztrált értéknek, és 7 millióval haladja meg az előző heti értéket.

A legnagyobb tételt ebből a Tisza-tó adja, 245,8 millió köbméterrel. Az árvízi tározók területén 395,6 ezer, míg a hullámtéri tározótereken 1 671 ezer köbméter vizet tartunk vissza. A csatornákban és holtágakban együttesen 37 millió köbméteres vízkészlettel várjuk a vegetációs időszakot, ebből 17,3 millióval részesednek a holtágak (Fegyverneki Holt-Tisza, Kanyari Holt-Tisza, Cserőközi Holt-Tisza, Szajoli Holt-Tisza, Alcsi Holt-Tisza, Cibakházi Holt-Tisza, Tiszaugi Holt-Tisza, Gyova-Mámai Holt-Tisza, Tehenesi Holt-Körös, Kungyalui Holt-Körös, Harangzugi Holt-Körös, Halásztelki Túrtő-Harcsási-Holt-Körös, Tiszakécskei Holt-Tisza, Szászberki Holt-Zagyva, Malomzugi Holt-Zagyva).
Ezen kívül a halastavakban és horgásztavakban megközelítően 26,6 millió köbméteres vízkészletet tároznak az azokat üzemeltetők. LZ