Magyarország

feed-image

Címlap Vízrajz

Hidrológia

Az idei a negyedik legcsapadékosabb esztendő egy emberöltő alatt

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság mérései szerint az idei a negyedik legcsapadékosabb év 1963 óta, az eddig lehullott 674,2 milliméterrel. Ugyanakkor a hőmérsékleti adatok azt jelzik, hogy az elmúlt hat évtized öt legmelegebb évei egyikének nevezhetjük óvatosan a hamarosan mögöttünk hagyandó esztendőt. Bár van még belőle pár nap…

Bővebben...

 

Hidrometeorológia: a szélsőséges csapadék éve

Összességében eddig az átlagosnál nedvesebbnek bizonyult az év. A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság működési területére január 1. és november 7. között – területi átlagban - 579,1 milliméter csapadék esett, ami az október végéig számított időszak sokévi átlagának a 134 százaléka.

Bővebben...

 

Csapadékban bővelkedő július

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság működési területére ez év január elsejétől július 31-ig 354,5 milliméter csapadék hullott, ami az időarányos, sokévi területi átlag 117 százaléka.

Bővebben...

 

Hidrometeorológia: kisebb árhullámok indulnak folyóinkon

Az igazgatóság területére 2014. január 1. és május 14. között leesett csapadék területi átlaga 163,7 milliméter, ami a május végéig számított időszak sokévi átlagának a 92,3 százaléka. Összességében eddig átlagos csapadékmennyiségről beszélhetünk.

Bővebben...

 

Hidrometeorológia: eddig átlagos csapadék, nagy szórással

Az idei esztendő első két hónapjában a sokéves havi átlagoknál kissé több csapadék áztatta igazgatóságunk területét, márciusban viszont annak alig fele.

Bővebben...

 
További cikkeink...