Magyarország

feed-image

Címlap Vízrajz

Hidrológia

Hűvös, esős október

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság – mintegy másfél megyényi – működési területére októberben átlagosan 65,7 milliméter csapadék hullott, ami több mint kétszerese a sokéves havi átlagnak. Ugyanakkor idén a megszokottnál hűvösebbnek bizonyult az ősz második hónapja.

Bővebben...

 

Meleg, száraz, napsütötte szeptember

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság működési területére szeptemberben átlagosan 22,7 milliméter csapadék hullott, ami 19,4 milliméterrel marad alatta a sokéves kilencedik havi értéknek. Az idei ősz első hónapjában 18,5 Celsius fok volt a havi átlaghőmérséklet, 2,3 fokkal melegebb, mint a megszokott.

Bővebben...

 

Meleg, csapadékos nyarunk volt

A havi átlaghőmérsékletet tekintve az idei nyár valamennyi hónapja egy fokkal melegebbnek bizonyult a megszokottnál. Csapadékból pedig majdnem másfélszer többet mértek a KÖTIVIZIG műszerei, mint a sokévi, háromhavi átlag. Ebben az esztendőben augusztus végéig már leesett az egész évre számított sokévi csapadékmennyiség.

Bővebben...

 

Kéthavi csapadék öt nap alatt

Különösen esősnek bizonyult térségünkben a július közepe. A legtöbb csapadékot Jászberény körzetében mértük, ahol a hónap első dekádjában egy csepp sem esett, aztán öt nap alatt 127 milliméternyi zúdult le, ami a sokéves júliusi átlagnak több mint duplája.

Módosítás: (2016. július 18. hétfő, 09:01)

Bővebben...

 

A megszokottnál csapadékosabb június

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság működési területére júniusban átlagosan 90,2 milliméter csapadék hullott, ami 23,4 milliméterrel haladja meg a sokéves hatodik havi értéket. Az idei esztendő első felében összesen 354 millimétert regisztráltunk térségünkben, ami 69 százaléka az 1963-tól számított teljes éves átlagnak. 

Bővebben...

 
További cikkeink...