Magyarország

feed-image

Címlap Vízrajz

Hidrológia

Egy nap alatt 74 mm csapadék!

A KÖTIVIZIG mérőállomásainak adatai szerint térségünkben helyenként extrém mennyiségű csapadék hullott le vasárnap estétől hétfő reggelig. A csúcsot Karcag tartja, ahol 24 óra alatt 74,2 milliméternyi eső zúdult le, azaz 74,2 liter egyetlen négyzetméterre. Ez a mennyiség tizedével több, mint a teljes június havi sokéves átlag!

Bővebben...

 

Egyelőre nincs árvízveszély folyóinkon

Az elmúlt napokban a vízgyűjtőkre lehullott csapadék egyelőre nem idéz elő védelmi fokozatot követelő árhullámot a KÖTIVIZIG kezelésében lévő folyószakaszokon. Az elkövetkezőkben jellemzően stagnáló, átlag közeli vízállások várhatók a Tiszán és a Zagyván, a Hármas-Körös esetében viszont a vízszint kismértékű emelkedése valószínű.

Bővebben...

 

Májusi eső most is aranyat ért

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság működési területére májusban átlagosan 47,7 milliméter csapadék hullott, ami közel 5 milliméterrel kevesebb a sokéves ötödik havi értéknél. Az év eddig eltelt időszakában azonban 255,2 millimétert regisztráltunk, 78 milliméterrel többet, mint az I-V. havi sokéves átlag. 

Bővebben...

 

Szeszélyes, csapadékszegény április

Nem hazudtolta meg a népi megfigyeléseket az idei április, szeszélyes hónapot hagytunk magunk mögött. A KÖTIVIZIG működési területére átlagosan 21,1 milliméter csapadék hullott, ami 16 milliméterrel kevesebb a sokéves negyedik havi értéknél.

Bővebben...

 

A sokévi átlagnál kevesebb csapadék hullott márciusban

Márciusban a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság területére átlagosan 26,8 milliméter csapadék hullott, ami 2,7 milliméterrel marad el a sokévi III. havi értéktől. Ugyanakkor a hónap melegebbnek bizonyult a szokásosnál, a 7,2 Celsius fokos átlaghőmérséklet ugyanis 1,8 fokkal magasabb a sokéves átlagnál.

Módosítás: (2016. április 04. hétfő, 10:04)

Bővebben...

 
További cikkeink...