Magyarország

feed-image

Címlap Vízgazdálkodás

Vízgyűjtő-gazdálkodás

Üzemeltető-váltás az öntözésben

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság eddig a vízellátó fő- és öntözőcsatornák valamint kettős működésű belvízcsatornák üzemeltetését részben saját hatáskörben, részben pedig külső üzemeltető szervezetek bevonásával látta el. Ez évtől a korábban a Nagykunsági Vízgazdálkodási Társulat, valamint a Jászkisér és Vidéke Vízgazdálkodási Társulat által működtetett csatornák üzemeltetését, az ezekről történő mezőgazdasági vízszolgáltatást a KÖTIVIZIG szintén saját hatáskörben, a területileg illetékes szakaszmérnökség bevonásával fogja végezni.

Bővebben...

 

Vízgazdálkodási évkönyv 2015

Már digitális és nyomtatott formában is elérhető a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság 2015. évi tevékenységét összefoglaló Vízgazdálkodási Évkönyv.
Az immáron hetedik alkalommal megjelentett szakmai kiadványunk tartalmazza azon szakmai feladatok és intézkedések leírását, amelyek a hatékony és sikeres vízkészlet-gazdálkodásra, valamint vízkormányzásra irányulnak.
A most megjelent kiadvánnyal célunk, hogy ne csak a vízügyi szakemberek, hanem a nyilvánosság számára is közérthető formában tartalmazzon érdekes információkat. Az évkönyv teljes tartalma elérhető a képre kattintva.

 

Gépüzemnapló és zsilipnapló mezőgazdasági vízhasználók részére

Gravitációs vízátadási helyeknél az engedélyben megadott zsilip a vízátadási és egyben vízmérési hely.

Bővebben...

 

Elkészült Magyarország második Vízgyűjtő-gazdálkodási Terve

Megjelent a 1155/2016 Kormányhatározat Magyarország felülvizsgált, 2015. évi vízgyűjtő-gazdálkodási tervéről. A felülvizsgált vízgyűjtő-gazdálkodási terv az alábbi Hivatalos Értesítőben jelent meg:
http://www.kozlonyok.hu/kozlonyok/Kozlonyok/12/PDF/2016/14.pdf

 

Tisza Részvízgyűjtő Vízgyűjtő-Gazdálkodási Terv

 
További cikkeink...