Magyarország

feed-image

VGT felülvizsgálata (VGT2)

Elkészült Magyarország második Vízgyűjtő-gazdálkodási Terve

Megjelent a 1155/2016 Kormányhatározat Magyarország felülvizsgált, 2015. évi vízgyűjtő-gazdálkodási tervéről. A felülvizsgált vízgyűjtő-gazdálkodási terv az alábbi Hivatalos Értesítőben jelent meg:
http://www.kozlonyok.hu/kozlonyok/Kozlonyok/12/PDF/2016/14.pdf

 

Tisza Részvízgyűjtő Vízgyűjtő-Gazdálkodási Terv

 

Országos Vízgyűjtő-Gazdálkodási Terv (Vitaanyag II.)

 

Fórumok vizeink fenntartható jövőjéről

A vízgyűjtő-gazdálkodási terv idén esedékes felülvizsgálata apropóján augusztus 19-én a Tisza-tó jelenével és jövőjével, 24-én pedig a Tisza részvízgyűjtőt érintő problémákkal és megoldási lehetőségekkel ismerkedhettek meg az érdeklődők nyilvános fórumok keretében. Utóbbi napon délután a nemzeti vízstratégiát megjelenítő, kidolgozás alatt álló Kvassay Jenő Tervbe is bepillantást nyerhettek az érintettek, érdekeltek, valamint a sajtón keresztül a közvélemény.

Bővebben...

 

A víz élet, gondozzuk közösen! – ÁKK és VGT2 szakmai fórumok Szolnokon

A Vízgyűjtő-gazdálkodási Tervek (VGT) és az Árvízkockázati Kezelési Tervek (ÁKK) egyaránt az integrált vízgyűjtő-gazdálkodás részét képezik, ezért az ezek keretében meghatározandó intézkedéseket össze kell hangolni – hangzott el fő üzenetként a két témában a Szolnoki Főiskolán, augusztus 3-án rendezett fórumokon, ahol köszöntőt mondott Lovas Attila, a KÖTIVIZIG igazgatója, s előadást tartott három kollégánk: Mészárosné Bunász Nikoletta hidrogeológus, Háfra Mátyás osztályvezető és Horváth Lajos főépítés-vezető.

Bővebben...

 
További cikkeink...