Magyarország

feed-image

Címlap Védekezés Árvízvédelem

Árvízvédelem

A KÖTIVIZIG dolgozói segédkeznek a dunai árvízvédekezésben

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság 80 fős, gátőrök és műszakiak alkotta szakembergárdája utazik vasárnap Győrbe, hogy este hat órától segítséget nyújtson az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóságnak a dunai árvízvédekezésben.

Bővebben...

 

Katrékörkép: hűtőt, porszívót is partra sodort az ár

Egyebek között megközelítően hatvanezer darab PET-palackot, 367 köbméternyi hasznosítható faanyagot, 77 köbméternyi nem hasznosítható vegyes hulladékot (strandpapucs, polifoam napozó), 245 kilónyi (több mint 12 ezer darab) sörös, illetve üdítős dobozt, néhány kiszuperált, a folyók által már garantáltan halogénezett szénhidrogén-mentesített hűtőszekrényt, sőt porszívót is magával sodort a tavaszi árvíz.

Bővebben...

 

Összefoglaló a tavaszi ár- és belvízvédekezésről

Az idei év első negyedét minden bizonnyal az extrém csapadékos időszakok egyikeként jegyzik majd. Ennek következményeként március közepe óta egyidejűleg folytat ár- és belvízvédekezést a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság. – Ez év tavaszán eddig nyolc árhullám indult el a Tiszán, hat a Zagyván, egy a Hármas-Körösön, ugyancsak egy pedig a Hortobágy-Berettyón. Folyóink mentén maximálisan 642 kilométer (április 13-14.) hosszú védvonalszakaszon rendeltünk el az aktuális vízállásnak megfelelő védelmi fokozatot, ebből 488 kilométeren harmadfokú készültséget (április 13-15.) – számolt be Lovas Attila, a KÖTIVIZIG igazgatója hétfőn a védekezési időszak záró sajtótájékoztatóján.

Bővebben...

 

Nagykunsági tározó + VIDEO

 

Ár, belvíz sajtótájékoztató és repülés + VIDEÓ

 
További cikkeink...