Magyarország

feed-image

Címlap Védekezés Árvízvédelem

Árvízvédelem

Javuló árvízi védképesség Szolnokon

A 2,4 milliárd forintos, 85 százalékban európai uniós támogatású szolnoki árvízvédelmi fejlesztési projekt bő egy éve kezdődött kivitelezése jól láthatóan a vége felé közeledik. Ez az összesen 6 kilométeres szakasz az igazgatóság kezelésében lévő fővédvonalak hosszának még az 1 százalékát sem éri el, azonban méltán lehet az egyik legfontosabbnak nevezni, miután Szolnok védelmét biztosítja.

Bővebben...

 

Szolnoki vízügyesek szerepvállalása a dunai árvizi védekezésben

 

Kormánymegbízotti elismerő oklevél a KÖTIVIZIG kollektívájának

Elsőként a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság kollektívájának fejezte ki elismerését dr. Kállai Mária, Jász-Nagykun-Szolnok megye kormánymegbízottja kedden, a megyeháza dísztermében tartott ünnepségen, ahol a dunai árvízvédekezésben hősies helytállást tanúsító megyebeli szervezetek képviselőit köszöntötték. Az oklevelet Lovas Attila, a KÖTIVIZIG igazgatója vette át a megyei védelmi bizottság elnök asszonyától.

Bővebben...

 

Mérnökeink, őreink a „tűzvonalban”

Az árvízi tudósításokban méltánytalanul kevés szó esik (ha egyáltalán megemlítik) a vízügyi szakemberek, köztük a Közép-Tisza-Vidéki Vízügyi Igazgatóság dunai védekezéshez kivezényelt mérnökeinek, őrszemélyzetének felelősségteljes munkájáról. Holott a Szigetköztől a főváros alatt szakaszokig dolgozó munkatársaink rendkívüli árvízi tapasztalataihoz nem férhet kétség, az elmúlt évtizedek rekorder tiszai árhullámai minden tekintetben „megedzették” őket. Műszaki ismereteik, felkészültségük, rátermettségük a mostani dunai árvízvédekezés szakmai irányításában is nélkülözhetetlenek.

Bővebben...

 

További, szakembereinkből álló csapat indul a dunai árvízhez

Az előrejelzések szerint sorra dőlnek meg az eddig mért legnagyobb vízszintek a Dunán. A gigantikus erőket felvonultató védekezésből igazgatóságunk eddig is kivette részét, immár 173 munkatársunk, döntően műszaki irányítóként dolgozik éjjel-nappal a Szigetköztől Komáromig, többségük vasárnap, illetve hétfő óta. Ezen kívül a hét folyamán összesen mintegy másfélmillió zsákot és más, a védekezéshez szükséges eszközöket (fáklya, fólia, helikopteres felfüggesztő kötél stb.) juttattunk el a történelmi léptékű árvízhez. Ma további 17 fős, műszaki irányító, gépész és őrszemélyzet alkotta csapat utazik a leginkább veszélyeztetett térségekbe.

Bővebben...

 
További cikkeink...