Magyarország

feed-image

Címlap Védekezés Árvízvédelem

Árvízvédelem

Két napja tetőzés közelében a Tisza Szolnoknál

Szombaton délután megkezdődött a duzzasztás Tiszalökön, vasárnap reggel pedig a Kiskörei Vízlépcsőnél. Ennek köszönhetően intenzívebb apadás várható térségünkben. Jelenleg Szolnok és Csongrád között tetőzés közeli képet mutat a Tisza. Az árvízvédelmi készültségi fokozatok nem változtak, miképp a belvízi készenlét kiterjedése sem módosult. Változatlanul 20 ezer hektárt borít belvíz a Közép-Tisza vidékén. 

Bővebben...

 

Engedni látszik vizeink szorítása

Szolnokon 20 órája változatlan, 716 centiméteres a Tisza vízállása, Kiskörén azonban tegnap óta már 6 centimétert csökkent a szintje. Mivel az apadás mértéke Tiszafüreden elérte a 21 centimétert, ezért péntek kora estétől megszüntethettük az I. fokú árvízvédelmi készültséget a Tisza-tó mindkét partján. Az elöntött terület kiterjedése is csökkent, ám még 21 ezer hektárt borít belvíz a Közép-Tisza vidékén.

Bővebben...

 

Ár- és belvízvédelmi tájékoztató

A Zagyva jelenlegi árhulláma hajnalban tetőzött 451 cm-en Jászteleknél, azóta a folyó apad. A Tisza Kisköre és Szolnok között tetőzés közeli állapotot mutat, ahogy a Hármas-Körös Szarvasnál is. A belvízi elöntés mértéke némileg csökkent a Közép-Tisza-vidékén.

Bővebben...

 

Tetőzés közelében a Tisza térségünkben

A Zagyva idén immár negyedik árhulláma az éjszaka folyamán tetőzött Jászteleknél 436 centiméterrel, a Tisza pedig Kisköre és Szolnok között tetőzés közeli állapotot mutat, ahogyan ez tapasztalható a Hármas-Körösön Szarvasnál is. Ugyanakkor egy nap alatt ezer hektárral növekedett a belvízi elöntés a térségünkben. A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság ár- és belvízvédelmi készültségi fokozatai nem változtak.

Bővebben...

 

Újra árvízvédelmi készültség a Zagyván

Az elmúlt 2 napban lehullott csapadék hatására újabb árhullám alakult ki a Zagyva–Tarna vízrendszerben. A Zagyva vízállása ma hajnalban Jászteleknél meghaladta a 350 cm-t, így szerda reggel 6 órától a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság újból elrendelte az I. fokú árvízvédelmi készültséget a folyó mentén Szászberek és Jászberény között. A Tisza árhulláma tegnap 664 cm-en tetőzött Tiszafürednél, alatta folytatódik a lassú vízszintemelkedés. A Hármas-Körös és a Hortobágy-Berettyó is lassú ütemben tovább árad.

Bővebben...

 
További cikkeink...