Magyarország

feed-image

Címlap Tisza-tó Tisza-tó vízrendszere

Tisza-tó: ismét kombinált vízszint télre

Az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően az előttünk álló téli időszakban is kombinált vízszintre számíthatnak a Tisza-tó hasznosításában érdekeltek. Erről született megállapodás a szeptember 29-án, Kiskörén rendezett hagyományos egyeztető tárgyaláson. A tározó leürítése ezúttal is két ütemben történik meg, a különbség tavalyhoz képest annyi, hogy az alacsonyabb szint 590 centiméter lesz 560 helyett.

Bővebben...

 

Tisza-tó: növekvő kerékpáros forgalom

Elképzelhető, hogy ebben az esztendőben minden eddiginél több biciklis túrázik a tavat körülvevő töltéseken, az idei első félévi adatok legalábbis erre utalnak. 2015 januárjától június végéig ugyanis 8700 kerékpárost számláltunk a Kiskörei Duzzasztóműnél, július 19-ig pedig összesen 10 714-e hajtottak át az üzemi hídon drótszamáron.

Bővebben...

 

Fokozott óvatosság a Kis-Tiszán!

A Tisza-tavon, a Kis-Tisza és az Eger patak torkolatánál (a Csicsman kikötő leágazásánál) található hídpillérek jelölése a Hajózási Szabályzat által előírt táblákkal 2014. őszén megtörtént, nemrégen azonban rongálók megsemmisítették azokat. A biztonságos közlekedés érdekében a víz alatti akadályokat, hídpilléreket ideiglenes karókkal és piros jelzésekkel jelöltük meg, a táblák végleges helyreállítása azonban csak alacsonyabb vízállástartomány mellett lehetséges. Ezért felhívjuk a figyelmet a körültekintő, óvatos közlekedésre és a megfelelő sebességtartomány kiválasztására!

 

Tisza-tó: a IV. öblítő műtárgy nyitása

Ma, június 30-án 8 órától - hibaelhárításból adódó karbantartási munkák elvégzését követően - a Tisza-tó IV. számú öblítőcsatornájának szabályozó műtárgyát megnyitottuk.

Módosítás: (2015. június 30. kedd, 07:22)

 

Hosszabb távon biztosítja a térség vízellátását a Komplex Tisza-tó Projekt

Befejeződött a Tisza-tó vízrendszerének első, átfogó rekonstrukciója. A három megyét – Békés, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok - érintő beruházás hosszabb távon biztosítja a korszerű vízgazdálkodás feltételeit a térségben – hangzott el a projekt június 25-én a tiszafüredi Balneum Hotelben rendezett zárórendezvényén, amelyen részt vett Somlyódy Balázs, az OVF főigazgatója, dr. Pajtók Gábor, Heves megye kormánymegbízottja, Kovács Sándor, a JNSZ Megyei Közgyűlés elnöke, a Tisza-tó miniszteri biztosa, és több polgármester.

Bővebben...