Magyarország

feed-image

Címlap Tisza-tó Tisza-tó vízrendszere

Fokozott óvatosság a Kis-Tiszán!

A Tisza-tavon, a Kis-Tisza és az Eger patak torkolatánál (a Csicsman kikötő leágazásánál) található hídpillérek jelölése a Hajózási Szabályzat által előírt táblákkal 2014. őszén megtörtént, nemrégen azonban rongálók megsemmisítették azokat. A biztonságos közlekedés érdekében a víz alatti akadályokat, hídpilléreket ideiglenes karókkal és piros jelzésekkel jelöltük meg, a táblák végleges helyreállítása azonban csak alacsonyabb vízállástartomány mellett lehetséges. Ezért felhívjuk a figyelmet a körültekintő, óvatos közlekedésre és a megfelelő sebességtartomány kiválasztására!

 

Tisza-tó: a IV. öblítő műtárgy nyitása

Ma, június 30-án 8 órától - hibaelhárításból adódó karbantartási munkák elvégzését követően - a Tisza-tó IV. számú öblítőcsatornájának szabályozó műtárgyát megnyitottuk.

Módosítás: (2015. június 30. kedd, 07:22)

 

Hosszabb távon biztosítja a térség vízellátását a Komplex Tisza-tó Projekt

Befejeződött a Tisza-tó vízrendszerének első, átfogó rekonstrukciója. A három megyét – Békés, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok - érintő beruházás hosszabb távon biztosítja a korszerű vízgazdálkodás feltételeit a térségben – hangzott el a projekt június 25-én a tiszafüredi Balneum Hotelben rendezett zárórendezvényén, amelyen részt vett Somlyódy Balázs, az OVF főigazgatója, dr. Pajtók Gábor, Heves megye kormánymegbízottja, Kovács Sándor, a JNSZ Megyei Közgyűlés elnöke, a Tisza-tó miniszteri biztosa, és több polgármester.

Bővebben...

 

Tisza-tó: marad az emelt vízszint

Idén is lábujjhegyen a vízen! – ezzel a címmel közölt írást a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. a honlapján. A cikk annak apropóján született, hogy idén újra emelt, 735+-5 centiméteres vízszintet tart a tározóban az üzemeltető Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság. Mint a horgász társaság kiemelte: „Nagyon hiányzik a Tiszán a tavaszi áradás, mert nélküle elképzelhetetlen a jó halszaporulat. A Tisza-tavi Sporthorgász KN Kft. és a KÖTIVIZIG kiemelkedően jó együttműködésének köszönhetően azonban mégis felcsillant a remény.

Bővebben...

 

Fókuszban a Tisza-tavi közlekedés

Immár hetedik alkalommal rendezték meg a Tisza-tó Napja rendezvénysorozatot. A több napot felölelő események között szerepelt rendőrségi futóverseny, Tour de Tisza-tó kerékpárverseny, Ki mit tud? az általános iskolásoknak, és persze horgászverseny is. Május 13-án pedig megtartották a hagyományos Tisza-tavi kerekasztal-megbeszélést.

Bővebben...