Magyarország

feed-image

Címlap Vízrajz Hidrometeorológiai elemzések

Hidrometeorológiai elemzések

Csapadékmentes télkezdet

Azt nem tudjuk, hogy fehér vagy fekete karácsonyunk lesz-e az idén, azt viszont igen, hogy decemberben eddig lényegében nem esett csapadék a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság működési területére.

Bővebben...

 

Átlagos novemberi időjárás

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság működési területére novemberben átlagosan 41,3 milliméter csapadék hullott, ami pontosan megegyezik a sokéves havi átlaggal. A hőmérsékletet tekintve azonban már van némi különbség, az idei 5 fokos havi átlag 0,2 fokkal magasabb a sokéves értéknél.

Bővebben...

 

Hűvös, esős október

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság – mintegy másfél megyényi – működési területére októberben átlagosan 65,7 milliméter csapadék hullott, ami több mint kétszerese a sokéves havi átlagnak. Ugyanakkor idén a megszokottnál hűvösebbnek bizonyult az ősz második hónapja.

Bővebben...

 

Meleg, száraz, napsütötte szeptember

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság működési területére szeptemberben átlagosan 22,7 milliméter csapadék hullott, ami 19,4 milliméterrel marad alatta a sokéves kilencedik havi értéknek. Az idei ősz első hónapjában 18,5 Celsius fok volt a havi átlaghőmérséklet, 2,3 fokkal melegebb, mint a megszokott.

Bővebben...

 

Meleg, csapadékos nyarunk volt

A havi átlaghőmérsékletet tekintve az idei nyár valamennyi hónapja egy fokkal melegebbnek bizonyult a megszokottnál. Csapadékból pedig majdnem másfélszer többet mértek a KÖTIVIZIG műszerei, mint a sokévi, háromhavi átlag. Ebben az esztendőben augusztus végéig már leesett az egész évre számított sokévi csapadékmennyiség.

Bővebben...

 
További cikkeink...