Magyarország

feed-image

Címlap Vízrajz Hidrometeorológiai elemzések

Hidrometeorológiai elemzések

Hűvös március, bőséges csapadékkal

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság – másfél megyényi kiterjedésű – működési területére márciusban átlagosan 79,6 milliméter csapadék hullott, ami több mint két és félszerese a sokéves 3. havi átlagnak. Ugyanakkor az időjárás több napon keresztül inkább télre, mintsem tavaszra emlékeztetett, a havi átlaghőmérséklet megközelítően két fokkal maradt el az ilyenkor szokásostól.

Bővebben...

 

Csapadékbőség februárban

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság – másfél megyényi kiterjedésű – működési területére februárban 74,2 milliméter csapadék hullott, ami több mint két és félszerese a sokéves 2. havi átlagnak. Hőmérséklet szempontjából is emlékezetes az elmúlt hónap, hiszen az elején még tavaszias időjárás uralkodott, a végén viszont visszatért az igazi tél.

Bővebben...

 

Enyhe évkezdet, kevés csapadékkal

Kifejezetten enyhének bizonyult idén a január, a havi átlaghőmérséklet ugyanis 2,7 Celsius fok volt, ami 4,1 fokkal haladja meg a sokéves első havi átlagot. Ugyanakkor a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság működési területére lehullott 22,8 milliméteres januári csapadékátlag alatta marad a sokévi első havi mennyiségnek.

Bővebben...

 

Az átlagnál melegebb, csapadékosabb év volt a tavalyi

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság – másfél megyényi kiterjedésű – működési területére az elmúlt évben területi átlagban 591,6 milliméter csapadék hullott, ami 78,2 milliméterrel haladja meg a sokéves átlagot. Az évi átlaghőmérséklet szintén felülmúlta a sokéves értéket, mégpedig egy fokkal. A 2017-es esztendő hidrometeorológiai adathalmazában több érdekességre is bukkanhatunk.

Bővebben...

 

Enyhe, csapadékos december

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság – másfél megyényi kiterjedésű – működési területére decemberben átlagosan 79,5 milliméter csapadék hullott, ami majdnem kétszerese a sokéves 12. havi átlagnak. Az év egészét tekintve területi átlagban 591,6 milliméter csapadék jutott az Alföld középső vidékére, ami 78,2 milliméterrel haladja meg a sokéves átlagot.

Bővebben...

 
További cikkeink...