Magyarország

feed-image

Címlap Védekezés Belvízvédelem

Belvízvédelem

Kismértékben csökkent a belvízzel elöntött terület

Az elmúlt néhány nap 1500 hektárral csökkent a belvízzel borított terület, ennek ellenére a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság változatlanul másodfokú készültség mellett védekezik Cibakháza, Cegléd, Mezőtúr, Karcag, Kisújszállás, Tiszakécske, Jászberény és Jászkisér körzetében, elsőfokú mellett pedig a kunhegyesi védelmi szakaszon. Dél-Hevesben, Kisköre térségében azonban már megszűnt a védelmi készültség.

Bővebben...

 

Megszűnt az árvízvédelmi készültség a Zagyva mentén

Az apadó vízállásra tekintettel a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság szerdán 18 órától megszüntette az árvízvédelmi készültséget a Zagyván Szászberektől Jászfelsőszentgyörgyig. A belvízvédekezés továbbra is indokolt, másodfokú készültség van érvényben nyolc (cibakházi, ceglédi, mezőtúri, karcagi, kisújszállási, tiszakécskei, jászberényi és jászkiséri), elsőfokú pedig két (kiskörei, kunhegyesi) védelmi szakaszon. A folyamatos szivattyúzás ellenére nem változott érdemben a vízzel borított terület nagysága.

Bővebben...

 

Kismértékben nőtt az elöntött terület

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság változatlanul másodfokú belvízvédelmi készültséget tart fenn nyolc (cibakházi, ceglédi, mezőtúri, karcagi, kisújszállási, tiszakécskei, jászberényi és jászkiséri) védelmi szakaszon, elsőfokút pedig Kisköre és Kunhegyes térségében.

Bővebben...

 

Belvíz: elöntés 30 ezer hektáron

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság továbbra is másodfokú belvízvédelmi készültséget tart fenn nyolc (cibakházi, ceglédi, mezőtúri, karcagi, kisújszállási, tiszakécskei, jászberényi és jászkiséri) védelmi szakaszon, megszüntette azonban a készültséget Kisköre és Kunhegyes térségében. Ugyanakkor a KÖTIVIZIG vasárnap 10 órától elrendelte az elsőfokú árvízvédelmi készültséget a Zagyván Szászberektől Jászfelsőszentgyörgyig.

Bővebben...

 

Továbbra is 28 ezer hektár áll víz alatt

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság változatlanul másodfokú belvízvédelmi készültséget tart fenn nyolc (cibakházi, ceglédi, mezőtúri, karcagi, kisújszállási, tiszakécskei, jászberényi és jászkiséri), elsőfokú készültséget pedig két (kiskörei, kunhegyesi) védelmi szakaszon. Az elmúlt napokban a folyamatos szivattyúzás ellenére nem változott érdemben a vízzel borított terület nagysága.

Bővebben...

 
További cikkeink...