Magyarország

feed-image

Címlap Védekezés Belvízvédelem

Belvízvédelem

Belvíz: több térségben megszűnt a védelmi készültség

A csütörtöki nap folyamán, illetve péntek reggeltől megszüntettük a védelmi készültséget a kiskörei, a kunhegyesi, a jászkiséri, a ceglédi, a mezőtúri és a tiszakécskei belvízvédelmi szakaszokon.  Így jelenleg már csak a karcagi, a kisújszállási és a cibakházi szakaszokon indokolt a készültség fenntartása.

Bővebben...

 

Belvíz: csökken az elöntött terület

Elsősorban a folyamatos szivattyúzásnak és a fagyos, csapadékmentes időjárásnak köszönhetően csökkent a belvízzel elöntött terület a Közép-Tisza-vidékén. Vízborítás már csak 14,3 ezer hektárt jellemez, aminek kétharmada Jász-Nagykun-Szolnok megyében észlehető.

Bővebben...

 

Belvíz: mérséklődött a készültség két szakaszon

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság területén továbbra is másodfokú a készültség a kiskörei, a kunhegyesi, a karcagi, a jászkiséri és a ceglédi belvízvédelmi szakaszokon, hétfő reggeltől azonban elsőfokúra mérséklődött a készenlét Mezőtúr és Kisújszállás körzetében. Hasonlóképp a legalacsonyabb szintű a készültség a cibakházi és a tiszakécskei szakaszokon.

Bővebben...

 

Belvíz: elöntés 15 ezer hektáron

A hétvégén 15,5 ezer hektárra nőtt az elöntött földek nagysága a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság területén. Változatlanul másodfokú a készültség a kiskörei, a kunhegyesi, a karcagi, a kisújszállási, a mezőtúri, a jászkiséri és a ceglédi belvízvédelmi szakaszokon, továbbá elsőfokú a készenlét a cibakházi és a tiszakécskei szakaszokon.

Bővebben...

 

Víz alatt 13 ezer hektár a Közép-Tiszán

Tovább növekedett az elöntött területek nagysága az Alföld középső részén, jelenleg megközelítően 13 ezer hektárt borít belvíz. A KÖTIVIZIG másodfokú készültséget tart fenn a kiskörei, a kunhegyesi, a karcagi, a kisújszállási, a mezőtúri, a jászkiséri és a ceglédi belvízvédelmi szakaszokon, elsőfokú a készenlét a cibakházi, ma reggel 8 órától pedig a tiszakécskei szakaszon.

Bővebben...

 
További cikkeink...