Magyarország

feed-image

Címlap Védekezés Belvízvédelem

Belvízvédelem

Felére csökkent a belvizes terület

A folyamatos szivattyúzás és a kedvező időjárási feltételek együttes hatásaként 11 ezer hektárra csökkent az elöntött terület nagysága a Közép-Tisza vidékén, ami kevesebb, mint fele a múlt hónapban tapasztalt maximális vízborításnak. Szombat délutántól első fokúra csökkenthettük a készültséget a cibakházi, hétfő délelőttől pedig a jászkiséri belvízvédelmi szakaszon.

Bővebben...

 

Ár- és belvízvédelmi tájékoztató

Az időjárás is segíti a védekezést, a napos, szeles idő hatására csaknem 2 ezer hektárral csökkent egy nap alatt az elöntött terület nagysága a Közép-Tisza vidékén, jelenleg 12 890 hektárt borít belvíz a térségben. Árvízvédelmi készültség már csak a Hortobágy-Berettyó jobb partján szükséges, Berekfürdőtől Túrkevéig.

Bővebben...

 

Egyre kisebb az elöntött terület

A kedvező időjárási körülmények és a folyamatos szivattyúzás eredményeként újabb 400 hektárral csökkent az elöntött terület nagysága a Közép-Tisza vidékén, jelenleg 14 800 hektárt borít belvíz a térségben. Árvízvédelmi készültség már csak a Hortobágy-Berettyó jobb partján szükséges, Berekfürdőtől Túrkevéig.

Bővebben...

 

Visszahúzódott a belvíz

Már csak a Hortobágy-Berettyó mentén van szükség az I. fokú árvízvédelmi készültség fenntartására a Közép-Tisza vidékén. A Tisza, a Zagyva, illetve a Hármas-Körös vízszintje immár jelentősen alatta marad a legalacsonyabb, I. fokú készültség szintnek is. A belvíz is visszahúzódott térségünkben, az elöntött terület nagysága már alig haladja meg a 15 ezer hektárt, a szivattyúzást is több helyen fel lehetett függeszteni.

Bővebben...

 

Víz alatt 24 ezer hektár térségünkben

A Tisza továbbra is lassan árad térségünkben, I. fokú az árvízvédelmi készültség  Kiskörétől Fegyvernekig, illetve Dobáig. Ennél magasabb, II. fokú a készenlét a Hortobágy-Berettyó mentén, Berekfürdő és Túrkeve között. A Zagyván ma hajnalban megfordult az apadó trend, a folyón ismét emelkedik a vízszint. A belvízzel elöntött terület nagysága kissé növekedett az elmúlt napon lehullott csapadék következtében.

Bővebben...

 
További cikkeink...