Magyarország

feed-image

Címlap Rólunk Szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink

KÖTI-KÖVIZIG Regionális Laboratóriuma: Vízminőségi adatok és minősítések

 

Szivattyú felvonulások körülményei (Műszaki Biztonsági Szolgálat 2011 január)

Gyova-Mámai Holtág, Irgócs, Kunere, Tólapos, Városi Zagyva

 

Rendkívül nehéz körülmények között folyik a szivattyúk telepítése

 

Módosítás: (2011. január 12. szerda, 14:12)

Bővebben...

 

Rólunk írták: A "zöldenergia" termelés szolgálatában, vízenergia-hasznosítás Rexroth-technológiával

A Rexroth Bosch Group Drive & Control 2010 / 01 számában megjelent cikk, melynek címe „A zöldenergia termelés szolgálatában”.  Vízenergia – hasznosítás Rexroth – technikával. A cikk a 2009. – évben központi beruházásként megvalósított Kiskörei Duzzasztómű 2. sz. nyílás hidromechanikai elemeinek felújításával foglalkozik.
A beruházás indítását 2008. –évben a közbeszerzési eljárás kiírásával kezdtük, melynek nyertese a Bosch – Rexroth Kft. A szerződéskötésben kötött határidők lettek rögzítve, mely komoly feladatot jelentett a Kiskörei Szakaszmérnökség gépészeinek, valamint a vállalkozónak is. A projekt 2009. – év őszén zárult, sikeres próbaüzemmel.


„A tavalyi év folyamán közösen megvalósított vízügyi projekt a Bosch – Rexroth Kft. és a Közép – Tisza – vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság sikeres együttműködésének jeles példája a zöld erőforrások hasznosításának területén.” A tavalyi év folyamán a Bosch Rexroth Kft. munkatársai egy, a Kiskörei Tisza II. Vízlépcsőnél megvalósított vízügyi projekt keretében ismét bizonyíthatták szakértelmüket a zöld erőforrások hasznosításának területén. A projekt során a Közép- Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság kezelésében lévő Kiskörei duzzasztómű 2. számú főelzárás (öt kapuból a második) hidromechanikai elemeinek felújítását végezték el. Az Igazgatóság 2008 őszén írt ki egy pályázatot, amelyben meghatározásra kerültek a felújítás igen komoly műszaki paraméterei. A pályázatot Bosch Rexroth Kft. nyerte el, ami a kifogástalan műszaki ajánlat mellett köszönhető volt egy, a Tisza-tónál korábban megvalósított, komoly referenciaértékkel bíró hengermodernizációs projektnek is.

 

 

A vállalatunk által 1998-ban a felújított hengerek azóta is problémamentesen működnek.A leszállított Rexroth-munkahengerek mindegyike speciális Ceramax fémkerámia bevonatú dugattyúrúddal szerelt, így kiváló műszaki tulajdonsággal és korrózióállósággal rendelkeznek. A Bosch Rexroth Boxtel-i (Hollandia) gyárában elkészített Ceramax bevonat további pozitív lehetősége, a dugattyúrúdba integrált ún. CIMS elektromos útmérő rendszer, ami lehetővé tette,  hogy a hengerek löketét  a vezérlőszobából nagy pontossággal lehessen beállítani, a henger pozíciókat ellenőrizni. A holland Bosch Rexroth-tal közösen megvalósított nemzetközi projektben valamennyi hidraulika elemet napra pontos határidőre szállítottunk le. A hengerfelújítás műszaki paraméterei természetesen megfelelnek a vízügyi létesítmények nemzetközi normáinak.

 

 


A hengerek ki és beszerelését a Vízügyi Igazgatóság szakemberei végezték. A sikeres próba üzem után a gyártóművi átadás – átvétel 2009 őszén megtörtént.

Módosítás: (2010. október 25. hétfő, 08:51)