Magyarország

feed-image

Címlap Közérdekű

Tájékoztató, hirdetmények

Rendszerbe szervezett árvízi tározók a Tisza-völgyben

Az Európai Unió támogatásával valósul meg „Az üzemirányítási és monitoring hálózat fejlesztése” elnevezésű projekt, melynek nyitórendezvényét november 2-án délelőtt tartották a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Kiskörei Szakaszmérnökségén. Az eseményen Láng István, az Országos Vízügyi Főigazgatóság műszaki főigazgató-helyettesének köszöntője után beszédet mondott Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára, Magyar Csilla, Kisköre polgármestere, Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke, valamint Lovas Attila, a KÖTIVIZIG igazgatója.  A fejlesztés részleteiről pedig dr. Kovács Sándor, az igazgatóság vízrajzi osztályának vezetője számolt be a jelenlévőknek.

Bővebben...

 

Elbontásra ítélt stégek a Holt-Tiszán

Bontásra felszólító táblákat helyez ki az Alcsi Holt-Tiszán a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság azokra a stégekre (víziállásokra), amelyek tulajdonosai nem rendelkeznek érvényes bérleti szerződéssel. Megközelítően 40 illegális stégről van szó.

Bővebben...

 

A víz után a napot is munkára fogták a Kiskörei Szakaszmérnökségen

Mintegy száz családi ház éves áramfogyasztását fedezhetné az a fotovoltaikus (napelemes) kiserőmű, amelyet a Közép Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság valósított meg Kiskörén és Abádszalókon a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program megújuló energiaforrások felhasználását elősegítő keretéből, az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával. A 126,62 millió forint összköltségű beruházás kivitelezése márciusban kezdődött el és szeptemberben fejeződött be.

Bővebben...

 

Folytatódik a töltésfejlesztés Tószegen

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság konzorciumában megvalósuló VTT Hullámtér rendezése a Közép-Tiszán elnevezésű uniós projekt keretében újabb 410 méteres szakaszon kezdődhet töltésfejlesztés Tószeg belterületén. A munkaterület átadása a kivitelező vállalkozásnak szeptember 19-én történt meg.

Bővebben...

 

Rongálás a Tisza-parti sétányon

Sajnos nem először fordul elő, hogy a vandálok pusztításának nem képes ellenállni a szolnoki Tisza-parti árvízvédelmi támfal. Mint képeink igazolják, a napokban újabb szakaszokon jártak „erős” emberek. A KÖTIVIZIG Szolnoki Szakaszmérnökségének gátőre péntek reggel észlelte, hogy a Tisza jobb partján, a 64+350-65+050 töltéskilométer közötti szakaszon, két helyszínen összesen 13 fedlapot rongáltak meg ismeretlenek a sétány támfalán.

Bővebben...

 
További cikkeink...