Magyarország

feed-image

Címlap Közérdekű

Tájékoztató, hirdetmények

Aszfaltozzák a tározó szervízútját

Várhatóan ma, július 11-én megkezdődik a Hanyi-Tiszasülyi árapasztó tározó szervízútjának aszfaltozása. A munkálatok befejezésének időpontjáig - előreláthatóan július 31-ig - a helyszínen részleges, illetve egyes részén teljes forgalomkorlátozásra számítsanak az arra közlekedők.

Módosítás: (2016. július 11. hétfő, 08:04)

Bővebben...

 

Elkezdődött a vakáció a Tisza-tó körül is

A nyári napok, a hőség beköszöntével egyre jobban vágyunk a frissítő vízpartra, ahol kellemesen tölthetjük el a szabadidőnket. Legyen az aktív sport, kerékpározás, vagy csak egy fa árnyékában meghúzódva pecázzunk A Tisza-tó mindkét szabadidős tevékenységre alkalmas, azonban szükséges az egymás iránti tolerancia.

Bővebben...

 

Továbbra is térítésmentes marad a mezőgazdasági vízszolgáltatás

Ez év július elsejét követően is a „térítésmentes” mezőgazdasági vízszolgáltatás marad érvényben, amely szerint a szolgáltatás díját – a vízügyi igazgatási szervek útján – a központi költségvetés biztosítja az öntözés, halastó, és rizs vízellátása vonatkozásában.

Módosítás: (2016. június 13. hétfő, 09:18)

Bővebben...

 

Forgalomkorlátozás aszfaltozás miatt

Várhatóan május 14-én kezdődnek a Hanyi-Tiszasülyi árapasztó tározó töltésén kialakított, közlekedést biztosító rampák aszfaltozási munkái, amelyek előreláthatóan június 30-ig fejeződnek be. Az építkezés időtartama alatt a rampákat a forgalom elől lezárják.

Bővebben...

 

Bontásra ítélt illegális stégek a szolnoki Holt-Tiszán

Az Alcsi-Holt-Tiszán található vízi állások (zömében stégek) által elfoglalt vízfelületre vonatkozó bérleti szerződések tavaly december 31-én lejártak. Ez csaknem ezer szerződés megkötését, illetve újrakötését jelenti a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság részéről, amelyek már folyamatban vannak. A tapasztalatok szerint azonban többen nem a legális utat követik, ezért a KÖTIVIZIG hamarosan megkezdi a hosszabb idő óta be nem jelentett vízi állások elbontását.

Bővebben...

 
További cikkeink...