Magyarország

feed-image

Címlap Rólunk Jeles események, érdekességek

Jeles események, érdekességek

Téli álomban a Kiskörei Hallépcső

Tavaly januárral ellentétben idén eddig még nem fagyott be a Kiskörei Hallépcső, amely a téli üzemrend szerint működik, másodpercenként 1,5 köbméter víz áramlik át rajta. A halak most jellemzően nincsenek szem előtt, az ökológiai folyosó pihenő tavaiban vermelnek, a víz felszínén, valamint a parton azonban számos állatfaj életébe nyerhetünk bepillantást.

Bővebben...

 

Alkotói szabadságra megy a Duna Múzeum

Ez év márciusának utolsó napján bezár az esztergomi Magyar Környezetvédelmi és Vízügyi Múzeum (Duna Múzeum). A jelenleg is látogatható, immár 17. évét taposó állandó kiállítás érdemei elismerése mellett nyugdíjba vonul, hogy aztán egy esztendő elteltével átadja helyét egy merőben új kiállításnak. A látogatóknak közel három hónapja maradt, hogy még utoljára végigjárják a 2001-ben megnyílt, több hazai és nemzetközi díjjal kitüntetett tárlatot.

Bővebben...

 

Kerékpáros rekordok éve a Tisza-tónál

Az elmúlt esztendőben 30 884 biciklis haladt át a Kiskörei Vízlépcső üzemi hídján, ami új éves rekord, másfélszer haladja meg a 2016-os adatokat. A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Kiskörei Szakaszmérnöksége csak júliusban 9 086 kerékpárost regisztrált a Tisza-tó duzzasztóműve feletti úton, ami szintén abszolút havi rekord.

Bővebben...

 

Jubilál a Kiskörei Szakaszmérnökség

45 gyertya díszíti a Közép-Tisza vidéki Vízügyi Igazgatóság Kiskörei Szakaszmérnökségének születésnapi tortáját, a szervezeti egység ugyanis 1973. január elsejével jött létre.

Bővebben...

 

Kellemes ünnepeket kívánunk!

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság meghitt, békés karácsonyi ünnepeket és boldog, sikerekben gazdag új esztendőt kíván honlapunk minden kedves látogatójának!

 
További cikkeink...