Magyarország

feed-image

Címlap Rólunk Jeles események, érdekességek

Jeles események, érdekességek

A szórványosan előforduló tavaszi halpusztulás lehetséges okai

A hazai természetes vizekben előforduló halak jelentős része a téli időszakban nem táplálkozik, ezért tavasszal, a gyengébb kondícióban lévő egyedek lényegesen kisebb eséllyel tudnak megbirkózni a hirtelen bekövetkező környezeti változások okozta stresszel.

Bővebben...

 

Víz világnapi programok Szolnokon

A Magyar Hidrológiai Társaság Szolnoki Területi Szervezete idén március 22-ére is meghirdette a víz világnapi akadályversenyt és vetélkedőt, amelynek ezúttal a NEFAG Zrt. Erdei Művelődési Háza adott otthont, s amelynek szervezésében és lebonyolításában a KÖTIVIZIG több munkatársa is közreműködött.

Bővebben...

 

Víz világnapi vetélkedő Kiskörén

Hagyományosan a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Kiskörei Szakaszmérnökségének panorámaterme adott otthont március 22-én, a víz világnapján az immár nyolcadik alkalommal meghirdetett Heves megyei természetismereti vetélkedő döntőjének. A megmérettetésre nevezett 18 iskola 10 legjobb, egyenként 3 fős csapata jutott be a fináléba. A verseny fővédnöki tisztét ezúttal is Szabó Zsolt államtitkár vállalta.

Bővebben...

 

Víz világnapi vizit a Duna Múzeumba

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság szervezésében és támogatásával a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum Pálfy-Vízügyi Szakközépiskolája környezetvédelem- vízgazdálkodás szakmacsoportban tanuló négy osztálya tett látogatást a víz világnapja alkalmából az esztergomi Duna Múzeumban. Az ott látottakról, tapasztaltakról az intézmény két diákja osztotta meg gondolatait.

Bővebben...

 

Víz világnapi hívogató

Rajzpályázat díjkiosztó, játékos vetélkedő diákoknak, víz- és hallépcső látogatás, letűnt korok vízügyi emlékeinek megtekintése – többek között ezek az idei víz világnap térségi programjai, amelyeket hagyományosan a Magyar Hidrológiai Társaság Szolnoki Területi Szervezete és a NEFAG Zrt. szervez a KÖTIVIZIG közreműködésével.

Bővebben...

 
További cikkeink...