Magyarország

feed-image

Címlap Rólunk Jeles események, érdekességek

Jeles események, érdekességek

Nemzetközi Duna-nap a Tiszán

Szakmai előadásokkal, főzőversennyel, kulturális programokkal ünnepelték Magyarország és Ukrajna vízügyi szervezetei a nemzetközi Duna-napot a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszakóródon, a Túr-bukónál június 28-án. Az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság által szervezett esemény célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a Dunához csatlakozó Tisza vízgyűjtőjének védelmére, a természeti értékek megóvására, a közös felső-tiszai árvízvédelmi fejlesztések fontosságára. A rendezvényen igazgatóságunk is részt vett.

Bővebben...

 

Árvízvédelmi kerékpár-emléktúra

A tíz évvel ezelőtti rekord árvíz elleni sikeres védekezés emlékére rendeztek kerékpártúrát a Tiszazugban június 19-én, ezzel is megköszönve a közreműködők áldozatos munkáját.

Bővebben...

 

"Virágzik" a Tisza

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóságától kapott információk szerint, Szolnoknál az idén az előző évekhez képest korábban várható a tiszavirág (Palingenia longicauda) rajzása. Az eddigi megfigyelések szerint az egyedülálló természeti jelenség június 14-15-16-án csodálható meg a kora esti órákban.

Bővebben...

 

Futógála a Hármas-Körös gátján

Az ovisoknak kétszáz métert, a felnőtteknek azonban 8 kilométert kell megtenniük a rajttól a célig a Hármas-Körös árvízvédelmi töltésén, Kunszentmárton és Szelevény között szombaton rendezendő futóversenyen. Részletek a képre kattintva.

 

Kecses kecsegék a Tiszába

A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Halászati Kutatóintézete tájékoztatása szerint a közelmúltban mintegy 1170 kilogramm kecsegét telepítettek a Tiszába a kiskörei hallépcső térségében.

Bővebben...

 
További cikkeink...