Magyarország

feed-image

Címlap Rólunk Jeles események, érdekességek

Jeles események, érdekességek

MHT Ifjúsági Vándorgyűlés rekord számú részvevővel

A Magyar Hidrológiai Társaság júliusban Debrecenben tartott vándorgyűléséhez hasonlóan a szeptember 22-23. között, Siófokon megtartott Ifjúsági Napokon is rekordot döntött a részvételre jelentkezők száma. Igazgatóságunkat 8 fiatal kollégánk képviselte.

Bővebben...

 

Nyúlgátfutóink győztek a 12. Bicogó Maratonon

Nem talált legyőzőre a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság dolgozóiból álló, Nyúlgátfutók elnevezésű csapat az elmúlt szombaton megrendezett 12. Bicogó Maraton versenyen, ahol kerékpárral, illetve futva kellett leküzdeni a 43,7 kilométeres távot Szolnok-Doba-Nagykörű-Kőtelek-Tiszasüly útvonalon, részben a tiszai árvízvédelmi töltésen.

Bővebben...

 

Hétvégi tárlatvezetés a Milléri vízügyi múzeumban

Idén a KÖTIVIZIG is csatlakozott a Kulturális Örökség Napjai országos rendezvénysorozathoz, így szeptember 17-18-án, egész hétvégén várjuk a látogatókat Szolnokon, a Milléri Szabadtéri Vízügyi Múzeumban. A változatos és látványos szolnoki programok között a hétvégén minden nap 9-17 óráig fogadjuk az érdeklődőket a Tisza mellett, a Milléri műemlék szivattyútelepen, ahol 10 órakor és 15 órakor előadással egybekötött tárlatvezetést tart kollégánk a vízügyi múlt emlékeit felidéző tárgyak között.

 

„Sárga-folyó” lett a Tisza

A folyón foltszerűen tapasztalható elszíneződést a tömegesen megjelenő virágporok, spórák okozzák. Augusztusban nem ritka az ilyen jelenség, a növények szaporító anyagai a száraz-szeles időjárásnak és vízjárásának köszönhetően nagy mennyiségben, foltokban összegyűlve markánsan elszínezhetik a víz felszínét.

 

MHT vándorgyűlés igazgatósági előadókkal

A jövőre százéves múltra visszatekintő Magyar Hidrológiai Társaság centenáriumi évének nyitó vándorgyűlését rendezték meg július 6-8. között a Debreceni Egyetem Informatikai Karán, amelynek sikeréhez igazgatóságunk munkatársai 18 szakmai előadással járultak hozzá.

Bővebben...

 
További cikkeink...