Magyarország

feed-image

Címlap Rólunk Jeles események, érdekességek

Jeles események, érdekességek

„Sárga-folyó” lett a Tisza

A folyón foltszerűen tapasztalható elszíneződést a tömegesen megjelenő virágporok, spórák okozzák. Augusztusban nem ritka az ilyen jelenség, a növények szaporító anyagai a száraz-szeles időjárásnak és vízjárásának köszönhetően nagy mennyiségben, foltokban összegyűlve markánsan elszínezhetik a víz felszínét.

 

MHT vándorgyűlés igazgatósági előadókkal

A jövőre százéves múltra visszatekintő Magyar Hidrológiai Társaság centenáriumi évének nyitó vándorgyűlését rendezték meg július 6-8. között a Debreceni Egyetem Informatikai Karán, amelynek sikeréhez igazgatóságunk munkatársai 18 szakmai előadással járultak hozzá.

Módosítás: (2016. július 12. kedd, 12:18)

Bővebben...

 

Nemzetközi Duna-nap a Tiszán

Szakmai előadásokkal, főzőversennyel, kulturális programokkal ünnepelték Magyarország és Ukrajna vízügyi szervezetei a nemzetközi Duna-napot a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszakóródon, a Túr-bukónál június 28-án. Az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság által szervezett esemény célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a Dunához csatlakozó Tisza vízgyűjtőjének védelmére, a természeti értékek megóvására, a közös felső-tiszai árvízvédelmi fejlesztések fontosságára. A rendezvényen igazgatóságunk is részt vett.

Bővebben...

 

Árvízvédelmi kerékpár-emléktúra

A tíz évvel ezelőtti rekord árvíz elleni sikeres védekezés emlékére rendeztek kerékpártúrát a Tiszazugban június 19-én, ezzel is megköszönve a közreműködők áldozatos munkáját.

Bővebben...

 

"Virágzik" a Tisza

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóságától kapott információk szerint, Szolnoknál az idén az előző évekhez képest korábban várható a tiszavirág (Palingenia longicauda) rajzása. Az eddigi megfigyelések szerint az egyedülálló természeti jelenség június 14-15-16-án csodálható meg a kora esti órákban.

Módosítás: (2016. június 14. kedd, 13:57)

Bővebben...

 
További cikkeink...