Magyarország

feed-image

Címlap Rólunk Jeles események, érdekességek

Jeles események, érdekességek

MÉRNÖKÖK A TISZÁÉRT

Magyar Mérnöki Kamara Vízgazdálkodási és Vízépítési Tagozata, az Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság – EMT (Kolozsvár), valamint a Debreceni Egyetem Víz és Környezetgazdálkodási Intézete nemzetközi vízgazdálkodási konferenciát szervez

MÉRNÖKÖK A TISZÁÉRT

címmel Debrecenben, 2011. június 10 – 11 - én

ELSŐ KÖRLEVÉL

A konferencia célja mérnöki és környezetvédelmi civil szervezetek együttműködése a Tisza vízgyűjtőjén, annak érdekében, hogy az EU Duna Stratégiájában kapjon kellő súlyt a legnagyobb mellékfolyója, a Tisza, valamint a vízzel való gazdálkodás és a vizikörnyezet védelme a Tisza vízgyűjtőjén. Erősítsük annak lehetséges hasznait határon átnyúlóan is, hogy a Duna Stratégia árvízvédelmi prioritásának koordinátora Magyarország és Románia lett közösen, a vízminőségi prioritásé Szlovákiával közösen. Támogassuk.

Bővebben...

 

Régi Közép-Tisza újságok portálja

A mai naptól kezdve folyamatosan töltjük fel a régebbi Közép-Tisza újságok számait egészen 1977-től kezdve. Erre a célra egy új WordPress portált is létrehoztunk. A KÖTIKÖVIZIG hivatalos lapjának archiv számait megtekintheti a képre kattintva. A képeken történő kattintásokkal az újságcikk teljes méretűre nagyítható. Használja a böngésző vissza gombját a "Régi Közép-Tisza újságok" honlapra történő visszatéréshez és a  KÖTIKÖVIZIG logo-ra kattintva tud visszatérni erre az oldalra.

 

TOP 500000 portál között az Igazgatóság honlapja

Forrás: alexa.com

 

Nőtt a Holt-Tiszából kifogott halmennyiség

 

Egy hódpár aláásta az árvízvédelmi töltést

"ÁRVÍZVÉDELEM | — Egy hódpár olyan mértékű károsítását tapasztaltuk, amely már a töltés védképességét is veszélyeztetheti — tudtuk meg Lovas Attilától. A Kötikövizig igazgatója elmondta: a jelenleg levonuló tiszai árhullám az ártérbe telepített rágcsálókat kiszorította a védtöltés közelébe." Forrás: szoljon.hu (Új Néplap Online) A teljes cikk elolvasásához kattintson a hódra !

 
További cikkeink...