Magyarország

feed-image

 • Előző
  Következő
 • Védekezési információk

  Az ár- és belvíz védekezéssel kapcsolatos aktuális információk.

  Bővebben...

 • Tisza-tó

  A tározó üzemeltetésével kapcsolatos információk, érdekességek.

  Bővebben...

 • Víz világnapja

  Az eseményhez kapcsolódó pályázati felhívások kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

  Bővebben...

Elhúzódhat a Tisza tetőzése

Továbbra is elsőfokú az árvízvédelmi készültség a Közép-Tiszán, a folyó mindkét partján Kiskörétől Dobáig, illetve Tiszapüspökiig, II. fokú az árvízvédelmi készültség a Hortobágy-Berettyó jobb partján.
Megszűnt az I. fokú készültség a Hármas-Körös Mezőtúrtól a Tisza torkolatig terjedő szakaszán, így jelenleg a Tisza vízállása miatt a KÖTIVIZIG árvízvédekezéssel érintett folyószakasza valamivel több, mint 140 kilométer.

Bővebben...

 

Folytatódik az ár- és belvízvédekezés

A Tisza vízállása miatt továbbra is elsőfokú az árvízvédelmi készültség a Közép-Tiszán, a folyó mindkét partján Kiskörétől Dobáig, illetve Tiszapüspökiig, valamint a Hármas-Körös Mezőtúrtól a torkolatig terjedő jobb parti szakaszán. Továbbra is II. fokú az árvízvédelmi készültség a Hortobágy-Berettyó jobb partján, így jelenleg közel 200 kilométeren védekezik a KÖTIVIZIG.

Bővebben...

 

Továbbra is árvízvédelmi készültség a Közép-Tisza vidékén

A Tisza áradása miatt továbbra is elsőfokú árvízvédelmi készültség érvényes a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság területén, a folyó mindkét partján Kiskörétől Dobáig, illetve Tiszapüspökiig, valamint a Hármas-Körös Mezőtúrtól a torkolatig terjedő jobb parti szakaszán. Változatlanul II. fokú az árvízvédelmi készültség áll fenn a Hortobágy-Berettyó jobb partján, így jelenleg mintegy 200 kilométeren védekezik a KÖTIVIZIG.

Bővebben...

 

Árvízvédelmi készültség több folyónkon

A Tisza áradása miatt április 6-án 10 órától I. fokú árvízvédelmi készültséget rendelt el a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság a folyó mindkét partján Kiskörétől Dobáig, illetve Tiszapüspökiig, április 5-én pedig a Hármas-Körös Mezőtúrtól a torkolatig terjedő jobb parti szakaszára. Változatlanul II. fokú az árvízvédelmi készültség a Hortobágy-Berettyó jobb partján. Így jelenleg összesen 197 kilométeren védekezik a KÖTIVIZIG.

Bővebben...

 

Újra csökken az Alcsi Holt-Tisza szintje

Miután a környék belvizeit befogadó szolnoki Alcsi Holt-Tisza vízállása a napokban meghaladta a maximális tározási szintet, a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság két szivattyú üzembe állításával megkezdte a holtág vízszintjének csökkentését.

Bővebben...

 

A duzzasztás megszüntetése Kiskörén

A Tisza folyó vízjárására való tekintettel - a levonuló árhullám miatt - a Kiskörei vízlépcsőnél a duzzasztást a Kisköre-felső vízmércén mért 610+-10 cm-es vízszint-tartományban április 5-én 13:30 órakor megszüntetjük.

Bővebben...

 

Hűvös március, bőséges csapadékkal

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság – másfél megyényi kiterjedésű – működési területére márciusban átlagosan 79,6 milliméter csapadék hullott, ami több mint két és félszerese a sokéves 3. havi átlagnak. Ugyanakkor az időjárás több napon keresztül inkább télre, mintsem tavaszra emlékeztetett, a havi átlaghőmérséklet megközelítően két fokkal maradt el az ilyenkor szokásostól.

Bővebben...

 

Nőtt az elöntött terület nagysága

Térségünkben az utóbbi napokban lehullott, jelentős mennyiségű csapadék következményeként nőtt a vízborítás nagysága és az átemelt belvíz mennyisége a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság működési területén. Változatlanul II. fokú az árvízvédelmi készültség a Hortobágy-Berettyó jobb partján.

Bővebben...

 

Karcagon a Tisza-völgy vizes múltját és jelenét bemutató tárlat

Kisújszállás és Mezőtúr után a karcagi Györffy István Nagykun Múzeumban is látható a Tisza-völgy vizes múltját és jelenét bemutató kiállítás. A tárlatot március 28-án, telt ház előtt nyitotta meg Harsányi Gábor, a KÖTIVIZIG Karcagi Szakaszmérnökségének vezetője.

Bővebben...

 

ONLINE vízügyi szótár
Felettes Szervezet

A kiskörei hallépcső
Látogató számláló
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa1511
mod_vvisit_counterTegnap1824
mod_vvisit_counterEzen a héten9452
mod_vvisit_counterMúlt héten11393
mod_vvisit_counterEbben a hónapban32961
mod_vvisit_counterMúlt hónapban70274
mod_vvisit_counterÖsszesen4409628