Magyarország

feed-image

 • Előző
  Következő
 • Védekezési információk

  Az ár- és belvíz védekezéssel kapcsolatos aktuális információk.

  Bővebben...

 • Tisza-tó

  A tározó üzemeltetésével kapcsolatos információk, érdekességek.

  Bővebben...

 • Víz világnapja

  Az eseményhez kapcsolódó pályázati felhívások kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

  Bővebben...

Aktuális ár- és belvízvédelmi tájékoztatás

Továbbra is elsőfokú az árvízvédelmi készültség a Közép-Tiszán, a folyó mindkét partján Kiskörétől Dobáig, illetve Tiszapüspökiig.
Várhatóan ma esete 6 órától I. fokra mérséklődik az árvízvédelmi készültség a Hortobágy-Berettyó jobb partján.
Tegnap megszűnt a belvízvédelmi fokozat a jászberényi belvízvédelmi szakaszon.

Bővebben...

 

Tetőzés közelében a Tisza Szolnoknál

A Tisza vízgyűjtőjén felhalmozódott hó olvadása miatt a hegyvidéki területekről naponta indulnak el kisebb árhullámok, amelyek a folyó középső szakaszán hosszan elhúzódó tetőző vízállásokat eredményeznek. Ugyanakkor a kedvező időjárásnak és a folyamos szivattyúzásnak köszönhetően tovább csökkent a belvízi elöntés nagysága a térségben.

Bővebben...

 

KÖTIVIZIG-hozzájárulás a városmarketinghez

A KÖTIVIZIG, melynek működési területe Jász-Nagykun-Szolnok megyén kívül több szomszédos megyét is érint, fontos feladatának tekinti, hogy székhelyének, Szolnoknak fejlesztéséhez, szépítéséhez hozzájáruljon. Kötelezettsége az ár-, és belvízvédelem biztosítása, ezen felül azonban törekszik hozzájárulni Szolnok ismertségének és elismertségének növeléséhez.

Bővebben...

 

Elhúzódhat a Tisza tetőzése

Továbbra is elsőfokú az árvízvédelmi készültség a Közép-Tiszán, a folyó mindkét partján Kiskörétől Dobáig, illetve Tiszapüspökiig, II. fokú az árvízvédelmi készültség a Hortobágy-Berettyó jobb partján.
Megszűnt az I. fokú készültség a Hármas-Körös Mezőtúrtól a Tisza torkolatig terjedő szakaszán, így jelenleg a Tisza vízállása miatt a KÖTIVIZIG árvízvédekezéssel érintett folyószakasza valamivel több, mint 140 kilométer.

Bővebben...

 

Folytatódik az ár- és belvízvédekezés

A Tisza vízállása miatt továbbra is elsőfokú az árvízvédelmi készültség a Közép-Tiszán, a folyó mindkét partján Kiskörétől Dobáig, illetve Tiszapüspökiig, valamint a Hármas-Körös Mezőtúrtól a torkolatig terjedő jobb parti szakaszán. Továbbra is II. fokú az árvízvédelmi készültség a Hortobágy-Berettyó jobb partján, így jelenleg közel 200 kilométeren védekezik a KÖTIVIZIG.

Bővebben...

 

Továbbra is árvízvédelmi készültség a Közép-Tisza vidékén

A Tisza áradása miatt továbbra is elsőfokú árvízvédelmi készültség érvényes a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság területén, a folyó mindkét partján Kiskörétől Dobáig, illetve Tiszapüspökiig, valamint a Hármas-Körös Mezőtúrtól a torkolatig terjedő jobb parti szakaszán. Változatlanul II. fokú az árvízvédelmi készültség áll fenn a Hortobágy-Berettyó jobb partján, így jelenleg mintegy 200 kilométeren védekezik a KÖTIVIZIG.

Bővebben...

 

Árvízvédelmi készültség több folyónkon

A Tisza áradása miatt április 6-án 10 órától I. fokú árvízvédelmi készültséget rendelt el a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság a folyó mindkét partján Kiskörétől Dobáig, illetve Tiszapüspökiig, április 5-én pedig a Hármas-Körös Mezőtúrtól a torkolatig terjedő jobb parti szakaszára. Változatlanul II. fokú az árvízvédelmi készültség a Hortobágy-Berettyó jobb partján. Így jelenleg összesen 197 kilométeren védekezik a KÖTIVIZIG.

Bővebben...

 

Újra csökken az Alcsi Holt-Tisza szintje

Miután a környék belvizeit befogadó szolnoki Alcsi Holt-Tisza vízállása a napokban meghaladta a maximális tározási szintet, a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság két szivattyú üzembe állításával megkezdte a holtág vízszintjének csökkentését.

Bővebben...

 

A duzzasztás megszüntetése Kiskörén

A Tisza folyó vízjárására való tekintettel - a levonuló árhullám miatt - a Kiskörei vízlépcsőnél a duzzasztást a Kisköre-felső vízmércén mért 610+-10 cm-es vízszint-tartományban április 5-én 13:30 órakor megszüntetjük.

Bővebben...

 

ONLINE vízügyi szótár
Felettes Szervezet

A kiskörei hallépcső
Látogató számláló
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa976
mod_vvisit_counterTegnap1615
mod_vvisit_counterEzen a héten8830
mod_vvisit_counterMúlt héten11741
mod_vvisit_counterEbben a hónapban34041
mod_vvisit_counterMúlt hónapban70274
mod_vvisit_counterÖsszesen4410708