Magyarország

feed-image

 • Előző
  Következő
 • Védekezési információk

  Az ár- és belvíz védekezéssel kapcsolatos aktuális információk.

  Bővebben...

 • Tisza-tó

  A tározó üzemeltetésével kapcsolatos információk, érdekességek.

  Bővebben...

 • Víz világnapja

  Az eseményhez kapcsolódó pályázati felhívások kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

  Bővebben...

Együttműködés a középfokú vízügyi szakképzés fejlesztésére

A középfokú vízügyi szakképzés fejlesztése érdekében együttműködési megállapodást írtak alá november 8-án Szolnokon. A dokumentumot a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság kezdeményezésére a szolnoki székhelyű „vizes cégek” - a KÖTIVIZIG, a Víz- és Csatornaművek Koncessziós Zrt, és a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. – valamint a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum vezetői látták el kézjegyükkel a Pálfy-Vízügyi Szakgimnáziumban. Ezzel az eseménnyel egy régóta zajló együttműködés jelentős mérföldkőhöz érkezett.

Bővebben...

 

Felhívás

"Úszómű elhelyezés, csónaklekötő létesítése és üzemeltetése céljából" című nyilvános pályázati felhívás végső leadása határidejének módosulásáról

 

Hűvös, esős október

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság – mintegy másfél megyényi – működési területére októberben átlagosan 65,7 milliméter csapadék hullott, ami több mint kétszerese a sokéves havi átlagnak. Ugyanakkor idén a megszokottnál hűvösebbnek bizonyult az ősz második hónapja.

Bővebben...

 

Megkezdődik a Tisza-tó őszi leürítése

November 2-án az üzemeltető Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság megkezdi a Tisza-tó téli vízszintjének beállítását. A vízszintcsökkentés a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. és a KÖTIVIZIG együttműködésével készített monitoring terv alapján történik. A leürítés végrehajtását és ütemét azonban befolyásolhatja, módosíthatja egy esetlegesen kialakuló és levonuló árhullám.

Bővebben...

 

A végéhez közeledik az őszi felülvizsgálat

A megszokottól eltérően a Zagyva kisvízi bejárásával már a nyáron megkezdődött az őszi szakbizottsági szemle a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóságon.  Elsősorban a vízkár-elhárítási, vízhasznosítási és folyószabályozási művekre, létesítményekre kiterjedő ellenőrzési „kampány” a jégtörő hajók felülvizsgálatával, majd a tapasztaltak összegzésével és kiértékelésével zárul november közepén.

Bővebben...

 

Kétfrontos küzdelem gyakorlásképpen

Még feltételezett terroristákkal vívott tűzharc is nehezítette a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság rendkívüli tiszai árvízzel és a legmagasabb fokú vízszennyezéssel szembesülő Védelmi Osztagának munkáját a Szolnokon tegnap tartott védelmi igazgatási gyakorlaton. Néhány órára ugyanis szinte katasztrófahelyszínné változott a Kertváros egy része.

Bővebben...

 

Árvízvédelmi gyakorlat Szolnokon

Árvíz-, valamint vízminőség-védelmi gyakorlat helyszíne lesz október 19-én a kertvárosi Tisza part és az Alcsi Holt-Tisza, amelynek során egy feltételezett rendkívüli fokozatú árhullámmal és szimulált vízszennyezéssel összefüggő védekezési feladatokat hajt végre a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság a megyei védelmi bizottsággal közösen.

Bővebben...

 
Nagyvízi Mederkezelési Tervek

OMSZ: Égkép Tisza-tó

Gátközlekedési eng.

Felettes Szervezet

ONLINE vízügyi szótár
Országos Vízgyűjtő-Gazdálkodási Terv

A kiskörei hallépcső
Látogató számláló
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa504
mod_vvisit_counterTegnap2771
mod_vvisit_counterEzen a héten20253
mod_vvisit_counterMúlt héten12927
mod_vvisit_counterEbben a hónapban35327
mod_vvisit_counterMúlt hónapban4606
mod_vvisit_counterÖsszesen3704681