Magyarország

feed-image

 • Előző
  Következő
 • Védekezési információk

  Az ár- és belvíz védekezéssel kapcsolatos aktuális információk.

  Bővebben...

 • Tisza-tó

  A tározó üzemeltetésével kapcsolatos információk, érdekességek.

  Bővebben...

 • Víz világnapja

  Az eseményhez kapcsolódó pályázati felhívások kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

  Bővebben...

Tájékoztató a vízkészletjárulékról

Megjelent a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága kiadványa a vízkészletjárulék számításával kapcsolatos 2017. évi változásokról. A tájékoztató az alábbi linkre kattintva tölthető le: VKJ tájékoztató (.pdf)

 

Biztonságban a Közép-Tisza vidékén

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság területén közvetlen védbiztonságot veszélyeztető hiányosság nincs, a már megvalósult fejlesztéseknek, a fenntartási források bővülésének, a hatékonyabb gépesítésnek, s nem utolsósorban a közfoglalkoztatásnak köszönhetően az ár- és belvízvédelmi, valamint a vízhasznosítási művek karbantartottsági szintje jelentősen javult a korábbi évekhez képest – összegezhetőek az őszi felülvizsgálatokat kiértékelő értekezletén elhangzottak. A Szolnoki Szakaszmérnökség tanácstermében november 17-én rendezett eseményt dr. Kállai Mária, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal vezetője nyitotta meg.

Bővebben...

 

Tisza-tavi műtárgynyitás

Tájékoztatjuk a Tisza-tavon közlekedőket, hogy a Tisza folyó vízjárására való tekintettel, a IX., Aponyháti, Kis-Tisza, VI., V. és IV. számú öblítőcsatornák szabályozó műtárgyait november 18-án, 08:30 órától kinyitjuk. A X. számú és a Kisfüredi-fok szabályozó műtárgyak zárt állapotban maradnak.

 

Heves megyei elismerés Fejes Lőrincnek

A Heves Megyei Védelmi Bizottság a védelmi igazgatás területén kifejtett tevékenységéért emléktárgyat – egy huszárkardot - adományozott Fejes Lőrincnek, a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság kiskörei szakaszmérnökének. Az elismerést dr. Pajtók Gábor, a bizottság elnöke adta át a testület november 11-én Egerben tartott ülésén Lovas Attila, a KÖTIVIZIG igazgatója jelenlétében.

Bővebben...

 

Tisza-tó: folytatódik a leürítés

A tározó - a Tisza-folyón levonuló árhullám miatt - november 10-én reggel felfüggesztett őszi leürítését november 14-én folytatjuk. A vízszintcsökkentés végrehajtását és ütemét azonban a továbbiakban is befolyásolhatja, módosíthatja egy esetlegesen kialakuló és levonuló árhullám.

Bővebben...

 

Kollégánk előadása az akadémián

A Magyar Tudományos Akadémia Vízgazdálkodás-tudományi Bizottsága a Magyar Tudomány Ünnepe sorozathoz kapcsolódva november 10-én előadóülést szervezett Változások vizeinkben – lehetséges okok, bizonytalanságok címmel, amelyen előadást tartott dr. Kovács Sándor, a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Vízrajzi Osztályának vezetője is.

Bővebben...

 

Tisza-tó: felfüggesztett leürítés, műtárgyzárás

A Tisza folyón levonuló árhullám miatt a Tisza-tavi öblítőcsatornák szabályozó műtárgyait november 10-én, 8 órától lezárjuk, egyúttal a Tisza-tó őszi leürítési ütemtervének végrehajtását az árhullám levonulásának időtartamáig felfüggesztjük. További intézkedésig a Kisköre-felső vízmércén mért duzzasztási szint: 660+10 cm. Az őszi leürítés folytatásáról újabb tájékoztatást adunk.

 
Nagyvízi Mederkezelési Tervek

OMSZ: Égkép Tisza-tó

Gátközlekedési eng.

Felettes Szervezet

ONLINE vízügyi szótár
Országos Vízgyűjtő-Gazdálkodási Terv

A kiskörei hallépcső
Látogató számláló
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa477
mod_vvisit_counterTegnap2771
mod_vvisit_counterEzen a héten20226
mod_vvisit_counterMúlt héten12927
mod_vvisit_counterEbben a hónapban35300
mod_vvisit_counterMúlt hónapban4606
mod_vvisit_counterÖsszesen3704654