Magyarország

feed-image

 • Előző
  Következő
 • Védekezési információk

  Az ár- és belvíz védekezéssel kapcsolatos aktuális információk.

  Bővebben...

 • Tisza-tó

  A tározó üzemeltetésével kapcsolatos információk, érdekességek.

  Bővebben...

 • Víz világnapja

  Az eseményhez kapcsolódó pályázati felhívások kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

  Bővebben...

Víz világnap száz óvodással

- Ne folyasd fölöslegesen a vizet! – förmedt rá izgatottan az 5 éves kisfiú a mellette fogat mosó társára ebéd után. A jelenet a szolnoki Hold úti óvodában játszódott le, miután a gyerekeknek víz világnapi tanmesét báboztak el pedagógusaik. A programból a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság sem maradhatott ki.

Bővebben...

 

Árvízvédelmi készültség a Hortobágy-Berettyó mentén

Másodfokúra mérséklődött az érvényben lévő legmagasabb belvízvédelmi készültség a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság működési területén, ugyanakkor II. fokú árvízvédelmi készültség lépett életbe ma reggeltől a Hortobágy-Berettyó jobb partján.

Bővebben...

 

A duzzasztás megszüntetése Kiskörén

A Tisza folyó vízjárására való tekintettel - a levonuló árhullám miatt - a Kiskörei vízlépcsőnél a duzzasztást a Kisköre-alsó vízmércén mért 600 centiméteres vízszintnél  március 21-én 12 órakor megszüntetjük.

Bővebben...

 

Belvízvédekezés minden szakaszon

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság valamennyi belvízvédelmi szakaszán készültség van érvényben, ebből kettőben a legmagasabb fokú. Az elöntött terület nagysága megközelíti a 13 ezer hektárt.

Bővebben...

 

Ovis víz világnap és időpontváltozás

A téliesre fordult koratavaszi időjárás miatt elmarad március 22-i víz világnapi vetélkedő a NEFAG erdei iskolájában. A programot április 5-én rendezi meg Magyar Hidrológiai Társaság Szolnoki Területi Szervezete. Nem befolyásolták a havas, jeges viszonyok a víz világnapi óvodai rendezvényt, ahol száz csöppség ismerkedett játékosan a vízzel. Változatlan az idei képzőművészeti pályázatra beérkezett alkotások kiállítással egybekötött díjkiosztójának időpontja: az esemény március 23-án 11 órakor kezdődik az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ Tabák Lajos Galériájában.

Bővebben...

 

Víz világnapi programjaink

Összesen megközelítően négyszáz alkotás érkezett a Magyar Hidrológiai Társaság Szolnoki Területi Szervezete koordinálásával meghirdetett víz világnapi képzőművészeti pályázatra. Az idei programok március 20-án kezdődnek óvodások főszereplésével, 22-én pedig az iskolásoknak rendezzük meg hagyományos vetélkedőnket.

Bővebben...

 

Ár- és belvízvédelmi tájékoztató

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság március 11. óta I. fokú árvízvédelmi készültséget tart fenn a Zagyva mentén, a szászberek-jászberényi védelmi szakaszon, összesen 99,7 kilométer hosszan. A belvíz is munkát ad a térségben, a KÖTIVIZIG valamennyi belvízvédelmi szakaszán készültség van érvényben.

Bővebben...

 

Itt a vége, fuss ide érte!

Március 26-án a Visszaszámlálás-kampány utolsó hétfőjéhez érkezik az esztergomi Duna Múzeum. Ahogy azt már többször is jeleztük, március 31-ig van lehetőség elbúcsúzni a Víz – Idő tárlattól, mely 2001 és 2018 között rengeteg látogatónak okozott örömöt. Szeretnénk, ha senki sem maradna le, és hogy ezt megkönnyítsük, az utolsó héten (március 26. – március 31.) kedden is nyitva tartjuk kapuinkat, illetve az utolsó héten érkező látogatóknak elengedjük a belépőjegy árát. Akik pedig szeretik tényleg a legvégére hagyni a múzeumi élvezeteket és csak szombaton érnek rá, azokat apró figyelmességgel lepjük meg.
Ne hagyják ki!  Tudás, szórakozás, élmény egy helyen!

 

Megszűnt a belvízvédelmi készültség

A kedvező hidrometeorológiai körülményekre tekintettel március első napján délután a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság megszüntette a belvízvédelmi készültséget a kunhegyesi, a karcagi és a kisújszállási védelmi szakaszokon.

Bővebben...

 

ONLINE vízügyi szótár
Felettes Szervezet

A kiskörei hallépcső
Látogató számláló
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa1555
mod_vvisit_counterTegnap1824
mod_vvisit_counterEzen a héten9496
mod_vvisit_counterMúlt héten11393
mod_vvisit_counterEbben a hónapban33005
mod_vvisit_counterMúlt hónapban70274
mod_vvisit_counterÖsszesen4409672