Magyarország

feed-image

 • Előző
  Következő
 • Védekezési információk

  Az ár- és belvíz védekezéssel kapcsolatos aktuális információk.

  Bővebben...

 • Tisza-tó

  A tározó üzemeltetésével kapcsolatos információk, érdekességek.

  Bővebben...

 • Víz világnapja

  Az eseményhez kapcsolódó pályázati felhívások kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

  Bővebben...

A duzzasztás megszüntetése Kiskörén

A Tisza folyó vízjárására való tekintettel - a levonuló árhullám miatt - a Kiskörei vízlépcsőnél a duzzasztást a Kisköre-felső vízmércén mért 610+-10 cm-es vízszint-tartományban április 5-én 13:30 órakor megszüntetjük.

Bővebben...

 

Hűvös március, bőséges csapadékkal

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság – másfél megyényi kiterjedésű – működési területére márciusban átlagosan 79,6 milliméter csapadék hullott, ami több mint két és félszerese a sokéves 3. havi átlagnak. Ugyanakkor az időjárás több napon keresztül inkább télre, mintsem tavaszra emlékeztetett, a havi átlaghőmérséklet megközelítően két fokkal maradt el az ilyenkor szokásostól.

Bővebben...

 

Nőtt az elöntött terület nagysága

Térségünkben az utóbbi napokban lehullott, jelentős mennyiségű csapadék következményeként nőtt a vízborítás nagysága és az átemelt belvíz mennyisége a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság működési területén. Változatlanul II. fokú az árvízvédelmi készültség a Hortobágy-Berettyó jobb partján.

Bővebben...

 

Karcagon a Tisza-völgy vizes múltját és jelenét bemutató tárlat

Kisújszállás és Mezőtúr után a karcagi Györffy István Nagykun Múzeumban is látható a Tisza-völgy vizes múltját és jelenét bemutató kiállítás. A tárlatot március 28-án, telt ház előtt nyitotta meg Harsányi Gábor, a KÖTIVIZIG Karcagi Szakaszmérnökségének vezetője.

Bővebben...

 

Kisebb a belvízzel elöntött terület

Csökkent a vízborítás nagysága és az átemelt belvíz mennyisége a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság működési területén. Változatlanul II. fokú az árvízvédelmi készültség a Hortobágy-Berettyó jobb partján.

Bővebben...

 

Víz világnapi díjátadó Szolnokon

Az idei víz világnapi rajzpályázat március 23-án Szolnokon rendezett díjátadóján összesen 31 gyermek részesült elismerésben a Magyar Hidrológiai Társaságnak és társszervezeteinek, támogatóinak köszönhetően. A gyerekek vegyes korcsoportot képviseltek, óvodás közös munkától kezdve felsős rajzokig széles skálán díjazták a beküldött munkákat.

Bővebben...

 

Duzzasztás Kiskörén

A Tisza folyó vízjárására való tekintettel a Kiskörei vízlépcsőnél a duzzasztást március 24-én 9 órakor a Kisköre-felső vízmércén mért 616 centiméteres vízállásnál megkezdjük.

Bővebben...

 

Víz világnap száz óvodással

- Ne folyasd fölöslegesen a vizet! – förmedt rá izgatottan az 5 éves kisfiú a mellette fogat mosó társára ebéd után. A jelenet a szolnoki Hold úti óvodában játszódott le, miután a gyerekeknek víz világnapi tanmesét báboztak el pedagógusaik. A programból a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság sem maradhatott ki.

Bővebben...

 

Árvízvédelmi készültség a Hortobágy-Berettyó mentén

Másodfokúra mérséklődött az érvényben lévő legmagasabb belvízvédelmi készültség a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság működési területén, ugyanakkor II. fokú árvízvédelmi készültség lépett életbe ma reggeltől a Hortobágy-Berettyó jobb partján.

Bővebben...

 

ONLINE vízügyi szótár
Felettes Szervezet

A kiskörei hallépcső
Látogató számláló
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa1546
mod_vvisit_counterTegnap1824
mod_vvisit_counterEzen a héten9487
mod_vvisit_counterMúlt héten11393
mod_vvisit_counterEbben a hónapban32996
mod_vvisit_counterMúlt hónapban70274
mod_vvisit_counterÖsszesen4409663