Magyarország

feed-image

 • Előző
  Következő
 • Védekezési információk

  Az ár- és belvíz védekezéssel kapcsolatos aktuális információk.

  Bővebben...

 • Tisza-tó

  A tározó üzemeltetésével kapcsolatos információk, érdekességek.

  Bővebben...

 • Víz világnapja

  Az eseményhez kapcsolódó pályázati felhívások kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

  Bővebben...

KÖTI-KÖVIZIG ár- és belvízvédelmi tájékoztató 2011. február 04.

Hidrometeorológia:

A Tisza vízgyűjtőin az elmúlt nap folyamán 4 mm alatti csapadék esett. A Felső-Tisza a magyarországi szakaszon - a jégképződés miatt - Tiszabercelig kismértékben árad, alatta végig apad. Az apadás várható üteme az elkövetkezendő nap során a Kisköre alatti szakaszon 40-55 cm lesz.

Bővebben...

 

Monitoring projektek

"A mérés-automatizációnak és a távjelzésnek ma már nincs alternatívája, ezért az Uniós pályázatra (KEOP) benyújtott öt projekt által mintegy másfél milliárd forintot fordíthatunk monitoring fejlesztésre. A projektek egyenként lefedik a víz körforgásának elemeit, a lehulló csapadékot, a beszivárgást és a talajvizet, a lefolyó vizek határon belépő mennyiségének (és minőségének) mérését, az ebből kialakuló vízszintek távjelzését. A megbízható mérések érdekében épült egy műszer kalibrációs labor, európai színvonalú vízsebességmérő-hitelesítési csatornával, valamint már megvalósult 352 db talajvízszint észlelő kút távjelző hálózatba való bekapcsolása. További három projekt az előkészítés stádiumában van." Forrás : VKKI

Bővebben...

 

A VÁSÁRHELYI-TERV TOVÁBBFEJLESZTÉSE I.

Mérnöki tervezés, térképészet, távérzékelés, digitális terepmodell

Televíziós sorozat I. rész (2005)

 

A Tisza-tó (2002)

Szakértő: Lovas Attila, Képvágó: Kiss István, Rendező: Szalai Z László, Producer: Ujfalusi László

 

 

KÖTI-KÖVIZIG ár- és belvízvédelmi tájékoztató 2011. február 2.

Hidrometeorológia:

A Tisza vízgyűjtőin az elmúlt nap folyamán jelentéktelen mennyiségű csapadék esett. Folytatódik az igen hideg idő, a napi minimum a hegyekben megközelíti a -15 oC-t, a Közép-Tisza térségében ez az érték -5,0 és -7,0 oC között volt tegnap. A legmagasabb nappali hőmérséklet sem emelkedett térségünkben fagypont fölé.
A Tisza magyarországi szakaszán végig apad.  Az apadás várható üteme az elkövetkezendő nap során a Kisköre alatti szakaszon 40-50 cm lesz.

Bővebben...

 

A Tisza élővilágának emléknapja

A Tiszán 2000. februárjában levonult cianid szennyezésre és a pusztító méreg elleni védekezésre emlékeznek ma Szolnokon.
A folyót ért ökológiai katasztrófát az idézte elő, hogy 2000. január 30-án Romániában 25-30 méter szélességben átszakadt az aranymosással foglalkozó nagybányai Aurul román-ausztrál bányaipari vállalat Zazar község mellett lévő ipari derítőjének gátja.

Bővebben...

 

Az Igazgatóság dokumentumfilmje (2002)

Egy szervezet a vízügyből a vízügyért

 

KÖTI-KÖVIZIG ár- és belvízvédelmi tájékoztató 2011. január 31.

Hidrometeorológia:

Az elmúlt 24 órában a Tisza vízgyűjtőin területi átlagban jelentéktelen mennyiségű csapadék esett. Folytatódik az igen hideg idő, a napi minimum a hegyekben megközelíti a -15 0C-t, a Közép-Tisza térségében ez az érték -5,0 és -10,0 oC között volt tegnap. A napi maximum térségünkben sem emelkedik 0 oC fölé.

Bővebben...

 

KÖTI-KÖVIZIG ár- és belvízvédelmi tájékoztató 2011. január 29.

Hidrometeorológia:

Az   elmúlt   24   óra  folyamán  a  Tisza  vízgyűjtőin  területi  átlagban jelentéktelen  mennyiségű  csapadék esett. Folytatódik az igen hideg idő, a napi  minimum  a hegyekben megközelíti a -20 oC-t, a közép Tisza térségében ez  az  érték  -10,0  és  -15,0  oC  között  volt tegnap. De a napi maximum
térségünkben sem emelkedik 0 oC fölé. A Tisza végig apad. A Kiskörei vízlépcsőnél a duzzasztás január 26-án 15:00 órakor  megkezdődött, melynek hatására a Kisköre alatti szakaszon az apadás üteme  felgyorsult.

Bővebben...

 

ONLINE vízügyi szótár
Felettes Szervezet

A kiskörei hallépcső
Látogató számláló
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa1517
mod_vvisit_counterTegnap1824
mod_vvisit_counterEzen a héten9458
mod_vvisit_counterMúlt héten11393
mod_vvisit_counterEbben a hónapban32967
mod_vvisit_counterMúlt hónapban70274
mod_vvisit_counterÖsszesen4409634