Magyarország

feed-image

 • Előző
  Következő
 • Védekezési információk

  Az ár- és belvíz védekezéssel kapcsolatos aktuális információk.

  Bővebben...

 • Tisza-tó

  A tározó üzemeltetésével kapcsolatos információk, érdekességek.

  Bővebben...

 • Víz világnapja

  Az eseményhez kapcsolódó pályázati felhívások kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

  Bővebben...

KÖTI-KÖVIZIG ár- és belvízvédelmi tájékoztató 2011. február 25.

Hidrometeorológia:

A Tisza felső vízgyűjtőin az elmúlt nap folyamán helyenként 10 mm körüli csapadék esett. A Tisza Tiszadobig apad, alatta árad. A Közép-Tiszán ma reggel Tiszafürednél 478 cm duzzasztott, Kisköre-alsónál 154 cm, Szolnoknál 198 cm, Tiszaugnál 149 cm, áradó jellegű volt a vízállás. A Kisköre alatti szakaszon az elkövetkezendő napokban 5-10 cm/nap ütemű áradás várható. A Zagyva, a Tarna és a Hármas-Körös végig apad. A Hortobágy-Berettyó - a Nagyiváni tározóból való vízvisszaeresztés következtében - végig árad. Ma reggel Borznál 280 cm változatlan (I. fok 250 cm), Mezőtúr-Árvízkapunál 249 cm apadó volt a vízállás. A Tisza ma reggel végig jégmentes volt, a Zagyván helyenként parti jeget észleltek.

Bővebben...

 

Flood on the Tisza and Zagyva

2010 cronicle

 

Sajtóközlemény : Március első napjaiban megkezdődik a veszélyessé vált Gutenberg téri fák kivágása

Márciusban megkezdődik a veszélyessé vált Gutenberg téri nyárfák kivágása. A Tisza és Zagyva torkolati szakaszán a Gutenberg téri lakóházak mögötti mintegy 35 fa kivágását koruk és egészségi állapotuk indokolja. Az itt található számos nemes és fehérnyár életkora 50-80 év közé tehető. A nyárfákon ebben a korban halmozottan jelennek meg az egészségromlás tünetei, ezek következtében fokozottan balesetveszélyesek és a támfalat, valamint az ott lévő létesítményeket is veszélyeztetik. A sérült fákat tavaly terveztük kivágni, akkor azonban a magas vízállás miatt csupán két, a májusi viharok által erősen megrongált fának sikerült a vízszint fölötti balesetveszélyessé vált részét eltávolítani.

Bővebben...

 

Új Néplap 2011.02.21.: Milliárdok víztározóra

 

Bővebben...

 

KÖTI-KÖVIZIG ár- és belvízvédelmi tájékoztató 2011. február 23.

Hidrometeorológia:

A Tisza vízgyűjtőin az elmúlt nap folyamán említésre méltó csapadék nem esett. A Tisza Vásárosnaményig apad, alatta árad. A Közép-Tiszán ma reggel Kisköre-alsónál 124 cm, Szolnoknál 176 cm változatlan, Tiszaugnál 132 cm, apadó jellegű volt a vízállás. A Kisköre alatti szakaszon az elkövetkezendő napokban 5-10 cm/nap ütemű áradás várható. A Zagyva, a Tarna és a Hármas-Körös végig apad.
A Hortobágy-Berettyó - a Nagyiváni tározóból való vízvisszaeresztés következtében - végig árad. Ma reggel Borznál 280 cm (I. fok 250 cm), Mezőtúr-Árvízkapunál 264 cm áradó volt a vízállás.
A Tisza folyó ma reggel végig jégmentes volt, a Zagyván helyenként parti jeget észleltek.

Bővebben...

 

Felszínre hozza a Tisza-tó értékeit az Új Széchenyi Terv

 

KÖTIVIZIG MSZ EN ISO 9001:2008 minőségirányítási rendszer tanúsítványa

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság vízkárelhárítással kapcsolatos tevékenységek minőségének folyamatos javítása illetve jó szinten tartása érdekében 2009 áprilisától megkezdte az MSZ EN ISO 9001:2008 szabvány szerinti vállalat irányítási rendszer kiépítését.
A minőségirányítási szabvány alkalmazását 2010. január 1.-ől bevezettük, – rögtön élesben kipróbálásra is került, hiszen januárban szinte minden egységünkre kiterjedően védekezési fokozat elrendelésére került sor – és a folyamat lezárásaként 2010. februárjában az SGS Hungária Kft. 5 napos, - szintén éles védekezési helyzetben- helyszíni auditot, felülvizsgálatot tartott. Igazgatóságunk ezt a folyamatot sikeresen zárta és szerzett nemzetközileg is elismert tanúsítványt.
A bevezetést követően évente felülvizsgálati auditokat végzett az SGS tanúsító cég. Az auditok tapasztalatai alapján elmondható, hogy a KÖTIVIZIG-nél felépített minőségirányítási rendszer egyre jobban működik, a napi tevékenység szerves részévé vált.
2013. február 25.-28. között, három évvel az integrált vízkár-elhárítási Minőségirányítás rendszer bevezetése után megújító auditra került sor, ahol teljes egészében átvilágították tevékenységünket.
Az auditorok megállapítása szerint az irányítási rendszer összességében megfelel a szabványnak. Az auditorok a minőségirányítás alá vont tevékenységet, a nyomon követhetőséget, a dokumentációt és annak kezelését jónak találták.
Igazgatóságunk ezt a folyamatot sikeresen zárta és szerzett újabb, nemzetközileg is elismert tanúsítványt.

ISO tanúsítvány (magyar)

ISO tanúsítvány (angol)

 

KÖTI-KÖVIZIG ár- és belvízvédelmi tájékoztató 2011. február 21.

Hidrometeorológia:

A Tisza vízgyűjtőin az elmúlt nap folyamán említésre méltó csapadék nem esett. A Tisza Tokajig árad alatta apad. Ma reggel a Közép-Tiszán végig apadó jellegű volt a vízállás. A Kisköre alatti szakaszon az elkövetkezendő napokban 10-15 cm/nap ütemű apadás várható.
A Zagyva végig árad, ma reggel Jászteleknél 272 cm (I. fok 350 cm) volt a vízállás, a Tarna Verpelétnél már apad, alatta árad.
A Fehér és a Fekete-Körösön kisebb árhullám indult el. A Hármas-Körös vízállása ma reggel Igazgatóságunk területén még apadó tendenciájú volt. A Hortobágy – Berettyó végig apad (az apadás napi üteme 1-10 cm). A Tisza és a Zagyva folyó ma reggel végig jégmentes volt.

Bővebben...

 

VÍZKO - Nemzetközi Vízgazdálkodás-tudományi Konferencia

Az Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Egyesület,  valamint a Magyar Mérnöki Kamara Vízgazdálkodási és Vízépítési Tagozata 2010-ben új, a vízgazdálkodásban tevékenykedő szakemberek nemzetközi tudományos fórumát kezdeményezte, a VÍZKO-t. Időszerűségét jelzi, hogy a VÍZ mára a XXI század talán legnagyobb kihívása lett. A Tisza vízgyűjtőjén 5 ország népei élnek, két legnagyobb érintettje pedig Románia (46%), és Magyarország (30%). A Tisza és mellékfolyói a Szamos, a Kraszna a Túr, a Berettyó, a Körösök, a Maros sűrű érhálózatot alkotnak a Kárpát-medence dél-keleti szegletében. Állapotuk, a bennük folyó víz mennyisége, minősége, élővilága, energiája, vagy éppen árvízi fenyegetése jelentősen befolyásolják az itt élők helyzetét, de a vízgyűjtőn lentebb fekvőkét is. Nem mindegy tehát, hogy mi történik a vízgyűjtőkön! Mindez magas színvonalú mérnöki tudást és a kapcsolódó számos tudományterülettel való párbeszédet, megértést követel meg.

Bővebben...

 

ONLINE vízügyi szótár
Felettes Szervezet

A kiskörei hallépcső
Látogató számláló
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa952
mod_vvisit_counterTegnap1615
mod_vvisit_counterEzen a héten8806
mod_vvisit_counterMúlt héten11741
mod_vvisit_counterEbben a hónapban34017
mod_vvisit_counterMúlt hónapban70274
mod_vvisit_counterÖsszesen4410684