Magyarország

feed-image

 • Előző
  Következő
 • Védekezési információk

  Az ár- és belvíz védekezéssel kapcsolatos aktuális információk.

  Bővebben...

 • Tisza-tó

  A tározó üzemeltetésével kapcsolatos információk, érdekességek.

  Bővebben...

 • Víz világnapja

  Az eseményhez kapcsolódó pályázati felhívások kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

  Bővebben...

Víz világnapi vetélkedő

Időpont változás !

A vetélkedő új időpontja: 2011. március 29. 9 óra

A helyszín változatlan !

Bővebben...

 

Víz a városokért, városok a vízért

 

Ár- és belvízhelyzet

 

Ünnepség a víz világnapja alkalmából

 

A kiskörei vízlépcső építése III. rész

Az archív film készült: 1973. évben

 

KÖZÉP-TISZA-VIDÉKI TERÜLETI VÍZGAZDÁLKODÁSI TANÁCS

A Területi Vízgazdálkodási Tanácsot a vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. Törvény 5. §-ában foglaltak alapján, figyelemmel az 5/1998. (III.11.) KHVM rendeletre a Közép-Tisza vidéki Vízügyi Igazgatóság 1998. VI. 10. napján megalakította. Az 5/2009 (IV.14.) KvVM rendelet hatálybalépését követően a rendeletnek megfelelően újra alakult a Területi Vízgazdálkodási Tanács.

Jelenleg a Területi Vízgazdálkodási Tanács működésével kapcsolatos feladatokat a Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (5000 Szolnok, Ságvári krt. 4.) látja el.

A Tanács vízgazdálkodási szakmai véleményező és koordináló szervezet, jogi személyiséggel nem rendelkezik, vállalkozási tevékenységet nem folytathat. Működési területe: az 5/2009. (IV.14.) KHVM rendelete 1.§ (2) bek. alapján megegyezik a KÖVIZIG működési területével.

Bővebben...

 

TISZA RÉSZVÍZGYŰJTŐ VÍZGAZDÁLKODÁSI TANÁCS

A Tisza Részvízgyűjtő Vízgazdálkodási Tanácsot a vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. Törvény 5. §-ában foglaltaknak megfelelően a Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság 2009. június 29. napján megalakította az 5/2009 (IV.14.) KvVM rendelet hatálybalépését követően.

Jelenleg a Tisza Részvízgyűjtő Vízgazdálkodási Tanács (TRVT) működésével kapcsolatos feladatokat a Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (5000 Szolnok, Ságvári krt. 4.) látja el.

A Tanács vízgazdálkodási szakmai véleményező és koordináló szervezet, jogi személlyel nem rendelkezik, vállalkozási tevékenységet nem folytathat.

Bővebben...

 

Tájékoztató műtárgy zárásról

Tájékoztatás


Tájékoztatom, hogy a Tisza folyó vízjárására való tekintettel a Kiskörei-tározó szabályozó műtárgyai

2011. március 19-én, 08.00 órától

zárásra kerülnek.
Kérem az érintettek tájékoztatásában közreműködni szíveskedjen.

Kisköre, 2011. március 18.

Fejes Lőrinc s.k.
szakaszmérnök

 

Kút történet

A Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság, illetve jogelődjei, úgy élnek az emberek tudatában, mint akik egyedül az ár- és belvízvédelemmel foglalkoznak, ezért  az új honlapunk megjelentetésével az is a céljaink között szerepel, hogy ezt a leegyszerűsített képet árnyaljuk kissé, tevékenységünk sokrétűségére hívva fel az állampolgárok figyelmét.
Kevesen tudják például, hogy 1969. október 1. óta geológiai szolgálattal is rendelkezünk, mely a kutak építésének hatósági felügyeletével, tervek jóváhagyásával, geológiai szakvélemények készítésével foglalkozott, illetve foglalkozik.
E tevékenység melléktermékeként több száz vízföldtani tanulmány született igazgatóságunknál. Többek között kiadásra került egy háromkötetes vízellátás, illetve kúttörténeti mű is, mely nagy érdeklődésre tarthat számot a helytörténészek, illetve a tanulók egyes csoportjai (egyetem, középiskola) között.
Az első kötetben az 1800-as évek második felétől tárgyaljuk területünk vízellátásának – sokáig áldatlan, lényegében életveszélyes – helyzetét, majd azt a küzdelmet, melyet a kor mérnökei, orvosai, jobb érzésű képviselő testületi tagjai folytattak az egészséges ivóvízért.
Az első fúrások története után a másik két kötet a további kutak fúrási eseményeit ismerteti, lényegében minden olyan kútét, melynek levéltári anyagai egyáltalán megmaradtak napjainkig.
A nyilvánosságra hozott három kötetet ajánljuk bárki számára, aki a múlt vízellátását, illetve jeles személyeit kívánja tanulmányozni.

Fejezetek az artézi kútfúrás XIX-XX. századi történetéből I./1.

Fejezetek az artézi kútfúrás XIX-XX. századi történetéből I./2.

Fejezetek az artézi kútfúrás XIX-XX. századi történetéből I./3.

Fejezetek az artézi kútfúrás XIX-XX. századi történetéből II./1.

Fejezetek az artézi kútfúrás XIX-XX. századi történetéből II./2.

Fejezetek az artézi kútfúrás XIX-XX. századi történetéből II./3.

Fejezetek az artézi kútfúrás XIX-XX. századi történetéből III.

A Tiszafüred-Nagykörű-Túrkeve között húzódó felső-pannon eleji hévíztározó homoksorozat kialakulástörténete, egykori élettere és vízföldtani jelentősége

Jó olvasást kívánunk hozzá.

Szolnok, 2011. március 17.

Barabás Imre

 

ONLINE vízügyi szótár
Felettes Szervezet

A kiskörei hallépcső
Látogató számláló
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa1541
mod_vvisit_counterTegnap1824
mod_vvisit_counterEzen a héten9482
mod_vvisit_counterMúlt héten11393
mod_vvisit_counterEbben a hónapban32991
mod_vvisit_counterMúlt hónapban70274
mod_vvisit_counterÖsszesen4409658